Sutjeska istupila, danas će i Volej star

"Ne znam šta takmičarski ili bilo koji drugi organ Saveza može više da uradi, osim da vodie te klubove i da ih finansira", kazao je “Vijestima” komesar za takmičenje OSCG Rajko Tijanić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2012. 07:28h

U nastavku prvenstva, Prva liga odbojkaša brojaće šest umjesto osam klubova, koliko ih je bilo na startu – nikšićki klubovi Sutjeska i Volej star, naime, zbog finansijskih razloga odistali su od daljeg takmičenja. Sutjeska je juče pismeno o tome obavijestila Odbojkaški savez Crne Gore, dok je Volej star to usmeno uradio, kada je u Biltenu objavljeno da utakmica kojoj su trebali biti domaćini Mornaru nije zakazana. Iz mlađeg nikšićkog kluba su najavili da će danas poslati i zvanično obavještenju o istupanju…

"Ljudi iz tih klubova su se javili i rekli da, jednostavno, ne mogu. Valjda su izgubili i termine u sali. Mogu samo da kažem da mi je žao zbog svega toga. Savez je, jednostavno, preduzeo sve što je mogao, iscrpio sve svoje mogućnosti da pomogne tim klubovima. Išlo se u obilazak klubova, poklanjana im je oprema, lopte, selektor Joksimović je tamo vodio nekoliko treninga mlađih kategorija, Savez je opraštao i zažmurio na neke stvari. Ne znam šta takmičarski ili bilo koji drugi organ Saveza može više da uradi, osim da vodie te klubove i da ih finansira", kazao je “Vijestima” komesar za takmičenje OSCG Rajko Tijanić.

Pošto je prošla polovina prvenstva, dosadašnji rezultati Sutjeske i Volej stara ostaju, dok će njihovi naredni mečevi biti registovani sa po 3:0 u korist protivnika.

Inače, zbog odustajanja dva nikšićka kluba, predstojećeg vikenda zakazana je samo jedna utakmica, u Bjelom Polju između Jedinstva i Budućnosti. Odložena je utakmica između Studentskog centra i Ibra, koji, takođe, ima finansijskih problema.

Bonus video: