Dukić u Sibiru

"Trenutno su četvrti na tabeli, ali je mala bodovna razlika od prvog, a ima da se igra još 20 utakmica. Ambicije su, u svakom slučaju, ulazak u Super ligu Rusije", kazao je Dukić.
60 pregleda 0 komentar(a)
Nemanja Dukić, Foto: Www.cev.lu
Nemanja Dukić, Foto: Www.cev.lu
Ažurirano: 26.01.2012. 11:59h

Nemanja Dukić karijeru nastavlja u Rusiji, čime je definitivno otpala mogućnost da nastavi saradnju sa Budvanskom rivijerom, sa kojom mu je istekao ugovor po zavšetku nastupa Rivijere u Ligi šampiona.

Dukić je, naime, potpisao ugovor do kraja sezone sa drugoligašem Enisej Doroznikom iz Krasnojarska (skoro milionski grad u južnom dijelu srednjeg Sibira, treći po veličini u Sibiru, na oko 4.100 kilometara istočno od Moskve). U Sibiru, u Tjumenju, igra još jedan bivši igrač Budvanske rivijere i Budućnosti, Mladen Majdak.

"Sve se brzo izdešavalo, prije pet dana su stupili u kontakt sa mnom, i evo već treći dan sam u Rusiji. Klub je dobar, dobro organizovan. Uslovi su dobri u svakom pogledu. Trener ekipe je legendarni Dimitri Fomin, a u ekipi je Makedonac Aleksandar Milkov, koji je nekada igrao za Rabotnički. Trenutno su četvrti na tabeli, ali je mala bodovna razlika od prvog, a ima da se igra još 20 utakmica. Ambicije su, u svakom slučaju, ulazak u Super ligu Rusije", kazao je “Vijestima” Nemanja Dukić.

Dukić je prošlog ljeta stigao u Budvansku rivijeri, kada je potpisao ugovor do kraja nastupa Budvana u Ligi šampiona. Karijeru je počeo u pančevačkom Dinamu, odakle je 2004. godine stigao u Budućnost i u Podgorici igrao punih pet sezona i ostavio dubok trag. Prije tri sezone je otišao u Italiju, u redove A2 ligaša Edilese Kavrijađa, a prošlu sezonu proveo je u francuskom Sen Kventenu. Imao je i iskustvo u Libanu, u Al Anvaru.

"Sve je bilo o redu u Budvanskoj rivijeri. Samo mi je žao što nismo nešto više napravili u Ligi šampiona. Ali, jednostano, bez jakih mečeva i lige teško je bilo šta uraditi", zaključio je Dukić, koji je bio treći poenter Budvana u LŠ sa 34 poena, iza Vojina Ćaćića (69) i Ivana Raiča (68), te najboljim procentom uspješnosti prijema servisa.

Petković: Pričaćemo krajem nedjelje

Drugi igrač kome je istekao ugovor završetkom Lige šampiona, Veljko Petković ne isključuje mogućnost da ostane do kraja sezone.

“Za sad je kraj, trebali bi do kraja nedjelje da pričamo za narednih dva mjeseca, da odradim do kraja sezone. Imam nekih drugih ponuda, ništa nešto konkretno, tako da je sve moguće", kazao je Petković “Vijestima”.

Kubanac otišao u Katar

Anonimni Kubanac Josmani Dias Karmenate, koji je početkom avgusta prošle godine stigao u Budvu, otišao je u Katar, u Al Rajan (čiji je član i Edin Musabegović, takođe bivši igrač Budvanske rivijere).

Dias je otišao a da, praktično, nije ni zaigrao u dresu Rivijere, barem ne u Ligi šampiona. Ljevoruki 21-godišnji korektor je, naime, u domaćem prvenstvu nastupio jedino u prvom kolu (14. oktobra prošle godine), protiv nikšićkog Volej stara, nakon čega nije više igrao.

S obzirom na to da nije nastupao nigdje u Evropi, za njegov međunarodni sertifikat je bilo potrebno izdvojiti ne mala sredstva da bi se završila cjelokupna procedura, od čega su Budvani odustali.

Ostaje samo nejasno kako su takmičarski organi Odbojkaškog saveza Crne Gore bez sertifikata izdali licencu Kubancu za nastup u domaćem prvenstvu...

Bonus video: