Vuković više nije trener Budvanske rivijere

Na kraju svega, mislim da je prestala potreba i možda neki sportski rezon da nastavimo saradnju", kazao je Vuković.
181 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2012. 19:19h

Veselin Vuković više nije trener odbojkaša Budvanske rivijere – najtrofejniji trener u istoriji budvanskog kluba i predsjednik Rivijere Miloš Marović nakon večerašnjeg sastanka zajednički su odlučili da ne nastave saradnju.

"Imali smo dogovor da Vesko vodi ekipu do kraja Lige šampiona, i da nakon toga sjednemo i razgovaramo. Nakon razgovora, saglasili smo da je najbolje da ovdje završimo saradnju. Svi u klubu smo stvarno zadovoljni troipogodišnjim ciklusom koji je Vesko odradio, zadovoljni smo dosadašnjom saradnjom, posebno prošlom godinom kada smo u Ligi šampiona ostvarili najveći uspjeh u istoriji kluba", kazao je “Vijestima” Miloš Marović, predsjednik budvanskog kluba.

Vuković, koji je u drugom mandatu na klupi Budvanske rivijere proveo tri i po godine, večeras se na treningu pozdravio i sa igračima.

"Sve što smo se bili dogovorili, ispoštovali smo jedni druge, i prethodnih i ove godine. Zaista moram da zahvalim svima u klubu, prije svega predsjedniku Milošu Maroviću na dosadašnjoj saradnji i razumijevanju, i na prijateljskom razgovoru, u kojem mi je naglasio da mi vrata kluba ostaju uvijek otvorena. Hvala i igračima, sa kojima je bilo zadovoljstvo raditi. Ovogodišnja ekipa je bila za ljudsko i svako drugo poštovanje", kazao je Vuković za "Vijesti".

Ako se izuzme treće mjesto u Kupu CEV 2008. godine (trener je bio Joško Milenkoski), svi najveći rezultati Budvanske rivijere vezani su upravo za ime Veska Vukovića. U prvom petogodišnjem mandatu na klupi Budvana, Vuković je 2001. godine u bivšoj SR Jugoslaviji osvojio prvu titulu prvaka u klupskoj i istoriji crnogorske odbojke, potom i Kup (2001).

U nezavisnoj Crnoj Gori Budvani su pod vođstvom Vukovića osvojili tri titule (2009, 2010, 2011) i dva Kupa (2010, 2011). U drugom mandatu (vratio se u Budvu nakon šest godina), u tri nastupa u Ligi šampiona, Rivijera je prošle godine plasmanom u drugu rundu, osminu finala napravila najveći uspjeh u istoriji crnogorske klupske odbojke.

Ova godina nije bila rezultatski uspješna u LŠ, jer su Budvani doživjeli svih šest poraza, pri čemu su osvojili samo tri seta i jedan bod.

"Liga šampiona je završena, svima nam je žao što nijesmo napravili malo više, iako je pitanje koliko smo to malo više mogli ili nijesmo mogli. Mislim da smo svi dali trenutni maksimum. Na kraju svega, mislim da je prestala potreba i možda neki sportski rezon da nastavimo saradnju", dodao je Vuković.

Prvi selektor Crne Gore neće se previše odmarati, jer ga u maju u Sofiji očekuju obaveze sa selekcijom Slovenije, na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

"Očekuje me dosta posla u slovenačkoj reprezentaciji, treba dosta stvari posložiti. Ne isključujem mogućnost da u završnicama prvenstava, ako stigne neka dobra ponuda, možda je i prihvatim. Ali, o tom-potom. U ovom trenutku mi treba i malo odmora", zaključio je Vuković.

Joksimović prvi pik

Ivan Joksimović, selektor Crne Gore, prvi je pik Budvanske rivijere za novog trenera, nezvanično saznaju “Vijesti”.

Problem je, međutim, u tome što je Joksimović ugovorom vezan za Odbojkaški savez Crne Gore.

Joksimović je već bio u Budvanskoj rivijeri, u kojoj je od novembra 2008. do maja 2009. godine radio kao koordinator mlađih kategorija.

Galerija

Bonus video: