Otac ubijenog inspektora Šćekića: Moja porodica više ne može da izdrži

Vesna Medenica je Šćekiću rekla da će biti ponovnog suđenja u Višem sudu u Podgorici
161 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.01.2012. 05:56h

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica pozvala je u utorak telefonom Miraša Šćekića, oca pokojnog Slavoljuba Šćekića, policijskog funkcionera MUP-a Crne Gore, i kazala da je pala osuđujuća presuda optuženima za njegovo ubistvo, pokušaj reketiranja suvlasnika hotela “Splendid” i podmetanje eksplozivnih naprava na ovaj hotel, saznaju “Vijesti”.

Medenica je Šćekiću rekla da će biti ponovnog suđenja u Višem sudu u Podgorici.

Iskreno se nadam da će Milanu Čili Šćekiću omekšati srce i da će progovoriti i reći ime nalogodavca, kaže slavica Šćekić

Odluka Apelacionog suda sa obrazloženjem, u utorak do 14.30 časova nije bila dostavljena prvostepenom Višem sudu u Podgorici.

“Rekao sam Vesni Medenici da naša porodica ne može više ovo da izdrži, sedma je godina od kada je ubijen Slavko i da nas svako novo suđenje samo još više potresa”, kazao je “Vijestima” Miraš Šćekić.

Slavica Šćekić, sestra pokojnog Slavoljuba je ogorčena.

“Uzalud sam se nadala da ću dobiti odgovor na davno već postavljeno pitanje, zašto je ubijen moj brat? Vjerujem da je ova odluka, kao uostalom i

U ponovljenom sudskom postupku, četvorica optuženih osuđeni su na 120 godina zatvora

"Iskreno se nadam, da će na ovom ponovljenom suđenju, Milanu Čili Šćekiću omekšati srce i da će progovoriti i reći ime nalogodavca, ako ne zbog čega drugog, ono makar zbog prezimena koje nosi.”

U ponovljenom sudskom postupku, četvorica optuženih osuđeni su na 120 godina zatvora, a prvostepenu presudu je u maju 2011. godine izreklo specijalizovano vijeće sudije Slavke Vukčević u Višem sudu u Podgorici.

Zbog podstrekavanja na ubistvo inspektora Šćekića, okrivljeni Saša Boreta i Ljubo Bigović osuđeni su na po 30 godina zatvora, dok su zbog ubistva inspektora, okrivljeni Ljubo Vujadinović i Milan Čila Šćekića, takođe osuđeni na po 30 godina zatvora.

Alan Kožar je zbog pokušaja reketiranja Žarka Radulovića i podmetanja ekspolozivnih naprava osuđen na jedinstvenu kaznu od šest godina i 10 mjeseci zatvora.

Galerija

Bonus video: