Maloljetnička banda šipkama sije strah po Zabjelu

Od siline udaraca I. V. je ostao bez svijesti, nakon čega se maloljetna banda razbježala, a dječaka je u lokvi krvi pronašao prolaznik
129 pregleda 0 komentar(a)
Centar Ljubović, Foto: Savo Prelević
Centar Ljubović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.01.2012. 02:28h

Maloljetničko nasilje dobilo je novu surovu priču - banda dječaka iz podgoričkog naselja Zabjelo brutalno je u subotu veče presrela, a potom bez ikakvog povoda, palicom, i metalnim boksevima i nogama pretukla I. V. (14), koji je zamalo ostao bez oka!

Stravičan napad dogodio se oko 21.30 časova u Ulici Jovana Joza Vukčevića, u blizini škole "1. jun", kada su maloljetni učenici IX razreda OŠ "Vuk Karadžić" N. B. (15) i F. K. (14), koji su bili u društvu sa godinu mlađim B. L. (13) i D. P. (13), provocirali, vrijeđali, a potom i nasrnuli na vršnjaka, čija je jedina greška bila što se sam zatekao u to vrijeme na ulici.

Tukli palicom, metalnim boksevima...

Bez ikakvog povoda, kako vjeruje policija, osumnjičeni su I. V. tukli pesnicama i nogama u predjelu glave i tijela, a koliko je neravnopravan obračun bio brutalan najbolje govori podatak da su N. B. drvenom palicom, a D. P. metalnim boksom besomučno udarali nezaštićenog dječaka.

Učenici OŠ "Oktoih" B. L. i D. P. su se ovaj put izvukli od krivičnih posljedica jer su zakonski neodgovorni za svoje postupke

Nakon prijema u KC, ljekarima je odmah bilo jasno da je dječak teško povrijeđen, ali ih je najviše zabrinulo stanje oka koje je od udaraca bilo bukvalno “pocijepano”...

Zbog ozbiljnosti povrede oka iste noći je odlučeno da se povrijeđeni dječak prebaci na Kliniku za očne bolesti u Beogradu, gdje je operisan.

Nakon komplikovanog zahvata, ljekari u Beogradu vjeruju da su uspjeli da saniraju teško oštećenje, tako da će dječaku najvjerovatnije ostati sačuvan vid.

Sa N. B. i F. K. su bili, krivično i prekršajno neodgovorni, B. L. (13) i D. P. (13) iz Podgorice, koji su takođe učestvovali u fizičkom napadu.

Dvojica smještena u “Ljubović”

Da N. B. i F. K. napadi i tuče nijesu strani pokazuje i podatak policije da su 19. januara ispred marketa “Roda centar” bez ikakvog povoda fizički napali i E. Ć. (16), E. M. (14) i H. M (19)

Nakon što se ispune zakonski uslovi, odnosno poslije rada multidisciplinarnog tima stručnjaka sa dvojicom maloljetnih nasilnika, njih dvojica će biti privedeni kod istražnog sudije za maloljetnike.

Iako su učestvovali u napadu na vršnjaka iz OŠ “Oktoih”, učenici te škole B. L. i D. P. su se ovaj put izvukli od krivičnih posljedica jer su zakonski neodgovorni za svoje postupke.

Od ove nasilničke četvorke uzete su izjave u prisustvu njihovih roditelja, a kako je rečeno “Vijestima” u policiji, dječaci nijesu vidjeli ništa “čudno u tome što su brutalno pretukli 14-godišnjaka”.

Napali i dvije noći ranije

Da dvojici starijih maloljetnika sa Zabjela N. B. i F. K. napadi i tuče nijesu strani pokazuje i podatak policije da su 19. januara oko 21.30 časova, ispred marketa “Roda centar” bez ikakvog povoda fizički napali i E. Ć. (16), E. M. (14) i H. M (19) iz Podgorice.

Policija sumnja da su njih dvojica te noći nogama i rukama tukli vršnjake, kojima su nanijeli lakše povrede.

Te noći vršnjački napad je prijavljen policiji, ali se nijesu podnosile krivične prijave protiv nasilnika. Nakon što se dva dana kasnije dogodio novi i još suroviji napad, inspektori su pozvali napadnute dječake sa Zabjela, sa kojima je ponovo obavljen razgovor kako bi se protiv N. B. i F. K. dopunila prijava i za to djelo.

Bonus video: