Partnerovo ponašanje nakon seksa je test za zaljubljenost

Uprkos uvriježenom mišljenju, naučnici su otkrili da muškarac obično ne zaspi prvi nakon odnosa, što nije slučaj ukoliko do seksa nije ni došlo
155 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2012. 00:05h

Naučnici sa Univerziteta u Mičigenu na pragu su još jednog interesantnog otkrića. Nakon anonimnog istraživanja na uzorku od gotovo 500 ljudi, istraživači su došli do određenih zaključaka po pitanjima ponašanja ljudi prije i poslije seksa, kao i koliko su zaljubljeni i zadovoljni u odnosu.

Spavanje odmah nakon seksa često smo spremni okarakterisati kao nezainteresovanost i neromantičnost, međutim, izgleda da je upravo to siguran znak zaljubljenosti.

"Moglo bi se reći da što prije naš partner zaspe nakon seksa, to je on opušteniji i željniji dubljeg odnosa", iznosi svoje zaključke Dr. Daniel Kruger, šef ovog istraživačkog projekta.

Uprkos uvriježenom mišljenju, naučnici su otkrili da muškarac obično ne zaspi prvi nakon odnosa, što nije slučaj ukoliko nije došlo do seksa.

"Moguće je da muškarci ostaju duže budni kako bi čuvali svoju partnerku, ali i kako bi zaveli svoju partnerku da do seksa ipak dođe", kaže koautorka studije, Suzan Hjuz.

Ona je dodala da su za evolucionu psihologiju vrlo bitna i specifična istraživanja koja se bave ponašanjem neposredno nakon seksa.

Bonus video: