Bivši direktor škole u Plavu osumnjičen da je oštetio budžet za 18.548 eura

Knežević je prikazivao u dokumentaciji škole "Hajro Šahmanović", kao navodno zapošljene 10 nastavnika za koje su ranije donijeta rješenja o prekidu radnog odnosa
158 pregleda 0 komentar(a)
Snijeg, Plav, Foto: Amil Ibrahimagić
Snijeg, Plav, Foto: Amil Ibrahimagić
Ažurirano: 23.01.2012. 16:47h

Službenici Filijale za suzbijanje privrednog kriminaliteta iz Berana podnijeli su krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužilaštvu- protiv bivšeg direktora osnovne škole ’’Hajro Šahmanović’’ u Plavu, Danila Kneževića (56) iz Plava, zbog sumnje, da je zloupotrebom službenog položaja, oštetio Ministarstvo prosvjete i sporta za oko 18.548 eura.

"D.K. je, kako se sumnja, tokom 2008. nezakonito raspolagao novčanim sredstvima škole, na način što je za navodno izvođenje građevinskih radova na pomenutoj školi, u tri navrata, kako se sumnja, izvršio prenos novca sa žiro-računa pomenute škole na žiro-račun fizičkog lica, u ukupnom iznosu od 6.450 eura", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Knežević je kako se sumnja od jula do avgusta 2008. 2009. i 2010. prikazivao u dokumentaciji škole "Hajro Šahmanović", kao navodno zapošljene u toj školi, deset nastavnika za koje su ranije donijeta rješenja o prekidu radnog odnosa i na osnovu dokumentacije, potraživao zarade za navodno zapošljene nastavnike, čime je sumnja se pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 12.098 eura.

"Policija je prikupila obavještenje na okolnosti pomenutih događaja od D.K", navodi se u saopštenju.

Bonus video: