Ljekar optužen za dvostuko ubistvo se branio ćutanjem

Kao razlog sukoba dvojice Ulcinjana, Adović i Aleksić imali su neriješen spor oko reklame
197 pregleda 0 komentar(a)
ubistvo Ulcinj reklame, Foto: Samir Adrović
ubistvo Ulcinj reklame, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 23.01.2012. 13:43h

Ljekar Radovan M. Aleksić iz Ulcinja, optužen za dvostruko ubistvo koje je počinio 2. avgusta 2011. godine na prepunom šetalištu u Ulici 26. novembra u Ulcinju, danas se branio ćutanjem pred krivičnim vijećem sudije Ane Vuković u Višem sudu u Podgorici.

Prema optužnici Ljiljane Lakić, zamjenika višeg državnog tužilaštva, okrivljeni Aleksić je sa više hitaca 2. avgusta oko 20 časova, s umišljajem iz pištolja ubio sugrađanina Halila Adovića (50), dok je rikošet jednog od ispaljenih hitaca usmrtio turistu sa Kosova Ahmeta Tačija (45), nastanjenog u Njemačkoj, koji se zatekao na mjestu obračuna.

Prema navodima optužnice, Aleksić je u svađi sa Adovićem, iz pištolja marke „bereta“, ispalio više hitaca u njegovom pravcu. Tri hica su pogodila Adovića, u predjelu lijeve strane potiljka, lijevog ramena i kuka, dok je jedan usmrtio Tačija, kojeg je metak pogodio u glavu, na mjestu je ostao mrtav.

Kao razlog sukoba dvojice Ulcinjana, Adović i Aleksić imali su neriješen spor oko reklame na zgradi u kojoj su imali poslovne prostore.

Kao razlog sukoba dvojice Ulcinjana, Adović i Aleksić imali su neriješen spor oko reklame

“Braniću se ćutanjem i ne želim da iznosim odbranu. Ako moram, na neka pitanja ću odgovarati”, rekao je Aleksić.

Isključena uračunljivost kod Aleksića

Advokatica Marija Živković, punomoćnik oštećene porodice Adović, pridružila se krivičnom gonjenju protiv optuženog Aleksića, dok će imovinsko pravni zahtjev postaviti kasnije u posebnom postupku. I advokat Mustafa Čapuni se pridružio krivičnom gonjenju u ime oštećene porodice Tači.

Branilac optuženog, advokat Zdravko Begović, kazao je da posjeduje medicinsku dokumentaciju u kojoj je navedena dijagnoza za optuženog Aleksića - paranoidni interpretativni sindrom, odnosno paranoja.

“Isključena je uračunljivost kod Aleksića. Predlažem da se provede psihijatrijsko vještačenje , jer je nakon ovog događaja, zbog psihičkih problema pregledan u Kliničkom centru u Podgorici, gdje mu je data terapija”, naveo je Begović.

Bonus video: