Pešić oborio rekord Crne Gore u skoku motkom star 58 godina!

Pešić je na takmičenju u Novom Sadu preskočio visinu od 3,6 metra, i oborio rekord pokojnom Momčila Vujovića iz 1954. godine.
136 pregleda 0 komentar(a)
Darko Pešić, Foto: Privatna arhiva
Darko Pešić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 22.01.2012. 19:38h

Atletičar cetinjskog Lovćena Darko Pešić oborio je dvoranski rekord Crne Gore u skoku motkom star 58 godina, saopšteno je danas iz Atletskog saveza Crne Gore.

Pešić je na takmičenju u Novom Sadu preskočio visinu od 3,6 metra, i za deset centimetara oborio rekord pokojnog Momčila Vujovića iz daleke 1954. godine.

Svjetski rekord u dvorani drži legendarni Sergej Bubka koji je letio iznad 6,15 metara.

Takmičar Lovćena je oborio i rekord u dvorani u trci na 60 metara s preponama, pošto je stazu pretrčao za 8,45 sekundi. Prethodni rekord držao je Momir Matović iz Mornara (9,51), ostvaren 29. januara prošle godine u Beogradu.

Trener Atletskog kluba Lovćen Ivan Popović rekao je da je Pešić ostvario odličan rezultat za početak sezone, što predstavlja dobar uvod u njegove pripreme za nastup na dvoranskom takmičenju u sedmoboju.

„Darko se zahvaljuje ASCG na razumijevanju što nije mogao doći na pripreme u Baru zbog obaveza na fakultetu u Novom Sadu, a novac koji će mu ASCG dati za zimske pripreme, koje će obaviti u Novom sadu, sigurno će opravdati novim rekordima i rezultatima u 2012. godini“, rekao je Popović.

Bonus video: