Petoro uhapšenih pod sumnjom da su prebacivali ljude u EU

Policijska akcija "Toronto" trajala je više mjeseci a meta su bili osumnjičeni članovi kriminalne grupe na području Crne Gore, Makedonije, Albanije, Srbije i Kosova
387 pregleda 0 komentar(a)
policija, Foto: Uprava policije
policija, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 22.01.2012. 16:49h

Policija je, prema nalogu specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala Đurđine Nine Ivanović, uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su počinili krivična djela "stvaranje kriminalne organizacije", "falsifikovanje isprave", "nedozvoljeni prelazak državne granice" i krivično djelo krijumčarenje ljudi, saznaju "Vijesti".

"Kriminalna grupa se, kako se osnovano sumnja, u dužem periodu bavila kontaktiranjem većeg broj lica, pretežno sa Kosova ili lica deportovanih iz zemalja Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država, za koje je potom izrađivala falsifikovane pasoše, vozačke dozvole i lične karte i time im omogućavala nezakonit prelazak državne granice", saopštili su iz policije.

Uhapšeni su:

  • Željko Krgović (48) iz Bijelog Polja
  • Albert Dedvukaj (32) iz Tuzi
  • Suad Nišić (54) iz Bijelog Polja
  • Zvezdan Drakulović (49) iz Plava
  • S.K iz Peći, Kosovo
Policijska akcija "Toronto" trajala je više mjeseci

Policija traga za još 5 osumnjičenih protiv kojih je podignuta krivična prijava.

Policijska akcija "Toronto" trajala je više mjeseci a meta su bili osumnjičeni članovi kriminalne grupe na području Crne Gore, Makedonije, Albanije, Srbije i Kosova.

Pored uhapšenih, krivična prijava je podnijeta i protiv još jedne osobe iz Berana, dvoje iz Makedonije i troje sa Kosova.

Uhapšeni će biti privedeni u bjelopoljsko tužilastvo gdje će ih saslušati specijalni tužilac.

Bonus video: