Podrška Lakić i "Vijestima": Njihov monopol nad moći će nestati, sloboda će prevladati

"Upoznati smo sa kukavičkim napadom na Oliveru i nadamo se će se brzo oporaviti i vratiti voljenoj profesiji, kao ubojito pero istraživačkog novinarstva"
115 pregleda 1 komentar(a)
Olivera lakić, Foto: Savo Prelević
Olivera lakić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.05.2018. 13:07h

Radni savjet austrijske medijske grupe Štirija uputio je pismo podrške Oliveri Lakić i novinarima "Vijesti" nakon posljednjeg napada.

"Upoznati smo sa kukavičkim napadom na Oliveru i nadamo se će se brzo oporaviti i vratiti voljenoj profesiji, kao ubojito pero istraživačkog novinarstva. Ta pera predstavljaju suštinu okruženja koje stvara održivo, pravedno društvo, protjeruje korupciju, nepotizam i bilo kakve druge blokade i erozije demokratije", navodi se u saopštenju.

Iz Štirije navode da u svjetlu posljednjih događaja treba naglasiti konstantnu i snažnu posvećenost slobodi medija i političkom i društvenom okviru koji garantuje i jača institucionalne i individualne sposobnosti da ispune obaveze - posebno kada se radi o zloupotrebi moći i korupciji, kao i da se čuje glase onima kojima su to onemogućile nepravedne strukture.

"Šokirani smo kukavičkim napadom. U ovom momentu smo u mislima sa Oliverom i njenom porodicom. Odlučni smo da se ujedinimo protiv besramnih ljudi koji namjeravaju da zastrašuju medije i protiv onih koji se bore protiv nezavisnog izvještavanja. Njihov monopol nad moći će nestati, sloboda će nadvladati", poručio je šef savjeta Mihael Lohmejer.

Bonus video: