Vaso Mijović pušten iz zatvora u Spužu

Prema saznanjima "Dana", u ćeliju u koju je bio smješten Mijović, u petak veče su ušli načelnici Dušan Bijelić i Zoran Ivančević i obavijestili ga da može da napusti ZIKS
303 pregleda 0 komentar(a)
Mijović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Mijović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.01.2012. 11:14h

Bivši funkcioner službe državne bezbjednosti Vasilije - Vaso Mijović pušten je iz spuškog zatvora gdje je 17. januara prebačen na izdržavanje šestomjesečne zatvorske kazne.

Mijović je izašao iz zatvora, a crnogorska policija je ukinula međunarodnu potjernicu za njim, piše "Dan".

On je pušten pošto je osuđen na takozvanu kratku kaznu od šest mjeseci zatvora, a trebalo bi da bude obuhvaćen i amnestijom.

Mijović ima pravo i na uslovni otpust, ali nije poznato zbog čega mu je prekinuto izdržavanje zatvorske kazne.

Prema saznanjima "Dana", u ćeliju u koju je bio smješten Mijović, u petak veče su ušli načelnici Dušan Bijelić i Zoran Ivančević i obavijestili ga da može da napusti Zavod za izvršavanje krivičnih sankcija.

Mijovića, koji je potraživan zbog izdržavanja zatvorske kazne zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnik materija, crnogorska policijija uhapsila je prije nekoliko dana na aerodromu Golubovci.

On je ranije kažnje i sa tri mjeseca zatvora, a presuda mu je izrečena nakon afere vezane za kupovinu glasova u Zeti. Međutim i ta odluka je ukinuta.

Nakon što je sletio na podgorički aerodrom Mijović se prijavio graničarima. Ranije su povučene sve potjernice koje su bile raspisane za njim, a posljednjih sedam godina je živio u Beogradu.

Crnu Goru je napustio nakon afere "Mašan", kojoj su prethodili brojni napadi na njega, od kojih je i jedan bombaški, kada je nepoznati počinilac bacio eksplozivnu napravu na njegovu porodičnu kuću u Zeti.

Bonus video: