Hrabra Nina otela lopovu pištolj, ali nije mogla sama protiv dvojice

“Nina je uhvatila lopova za ruku i istrgnula mu je pištolj. Drugi ju je tada zgrabio za kosu i udarao je pištoljem po glavi”, kazao je očevidac
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.01.2012. 09:09h

Dva maskirana muškarca uz prijetnju oružjem u subotu oko 11 časova opljačkali su zlataru "Nina" koja se nalazi u Ulici Oktobarske revolucije u blizini Sahat kule.

Lopovi su odnijeli sve zlato iz zlatare. Kako "Vijesti" saznaju u trenucima kad se odigrala pljačka u zlatari je radila Nina Sopi (23), kćerka vlasnika zlatare Nikole Sopija. Očevici pljačke zlatare kažu da su se lopovi pojavili u vrijeme kad je ispred zgrade prolazio veliki broj ljudi.

"Nijesu prezali od ljudi koji su prolazili i na očigled svih su ušli u zlataru. Nina je vikala i tražila pomoć, međutim, niko nije reagovao i nijesmo mogli da joj pomognemo jer su napadači bili naoružani pištoljima. Ona nije pustila da joj lopovi lako odnesu zlato sa kojim je trgovala da bi prehranila porodicu. Uhvatila je jednog lopova za ruku i istrgnula mu je pištolj. U tim trenucima drugi ju je zgrabio za kosu jednom rukom i udarao je pištoljem po glavi", kazao je "Vijestima" jedan od očevidaca pljačke.

Kada su pokupili zlato, naoružani lopovi su pobjegli u nepoznatom pravcu.

"Brzo se sve odigralo. Neko od komšija je obavijestio policiju koja je nakon dva, tri minuta došla pred zlataru. Djevojka je krvave glave prevezena u bolnicu", kazao je očevidac.

I krajem oktobra prošle godine zlatara "Nina" bila je na meti maskiranog pljačkaša koji je ukrao zlatnu tacnu

"Nina je pod stresom i otečena je po licu jer su je udarali. Dobro je što nema nekih preloma, ali od udaraca joj je pukla arkada i morali su u Kliničkom centru da je šiju. Kćerka mi je rekla da su lopovi imali torbu u koju su strpali sve zlato što smo imali u zlatari. Vjerujem da će policija ovog puta pronaći krivce, kako su i obećali", kazao je "Vijestima" Sopi.

On je dodao da je iz zlatare ukradeno više od kilogram i po zlata. Komšije su kazale da imaju samo riječi hvale za porodicu Sopi.

"Nije mi jasno zašto se banda usmjerila na tu porodicu kad svi znaju da čitavog života pošteno žive i rade. Nikola je star čovjek koji ima probleme sa zdravljem, mogli su bilo kog drugog da muče, ali ne i njegovu porodicu", rekao je jedan od Sopijevih komšija, koji je dodao da se pijanice i narkomani često kreću ispred zgrade u kojoj se nalazi zlatara, tako da se ovako nešto moglo očekivati.

I krajem oktobra prošle godine zlatara "Nina" bila je na meti maskiranog pljačkaša koji je ukrao zlatnu tacnu, tako da je ovo drugi put da su u istu zlataru upali lopovi.

Galerija

Bonus video: