Suđenje za ubistvo Šćekića, treći put

Televizija “Vijesti” je objavila da će do srijede zvanično biti donijeta kompletna odluka sa obrazloženjem
298 pregleda 0 komentar(a)
Ljubo Bigović, Foto: Savo Prelević
Ljubo Bigović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.01.2012. 19:28h

Apelacioni sud ukinuo je osuđujuću presudu za ubistvo visokog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića, i predmet će sljedeće sedmice, treći put, vratiti Višem sudu, javlja Televizija Vijesti.

Tom presudom su Ljubo Bigović, Ljubo Vujadinović, Saša Boreta, Alan Kožar i Milan Čila Šćekić osuđeni na više od 120 godina zatvora.

Na pravosnažnu presudu za ubistvo Šćekića čeka se gotovo sedam godina, a da su taj proces obilježile brojne takozvane tehničke greške sudija koje su ga vodile, prvo Lazara Akovića, a zatim Slavke Vukčević.

Aković je prešao u advokate, a Vukčević u notare.

Predmet će Višem sudu biti vraćen najkasnije do srijede.

Televizija “Vijesti” je objavila da će do srijede zvanično biti donijeta kompletna odluka sa obrazloženjem.

Saša Boreta, Ljubo Bigović, Alan Kožar, Ljubo Vujadinović, Milan Šćekić, Vuk Vulević, Goran Živković, Dušanka Vujović, Radoslav Vulević i Danica Vuković, u nedostatku dokaza oslobođeni su od optužbe

Zbog podstrekavanja na ubistvo inspektora Šćekića, okrivljeni Saša Boreta i Ljubo Bigović osuđeni su na po 30 godina zatvora, dok su zbog ubistva inspektora, okrivljeni Ljubo Vujadinović i Milan-Čila Šćekića, takođe osuđeni na po 30 godina zatvora. Alan Kožar je zbog pokušaja reketiranja Žarka Radulovića i podmetanja ekspolozivnih naprava osuđen na jedinstvenu kaznu od šest godina i 10 mjeseci zatvora.

Saša Boreta, Ljubo Bigović, Alan Kožar, Ljubo Vujadinović, Milan Šćekić, Vuk Vulević, Goran Živković, Dušanka Vujović, Radoslav Vulević i Danica Vuković, u nedostatku dokaza oslobođeni su od optužbe da su počinili krivično djelo zločinačko udruživanje na organizovan način. Boreta, Bigović, Vujadinović, Danica Vuković, Živković i Radoslav Vulević oslobođeni su za falsifikovanje isprave.

Boreta je oslobođen i zbog utaje poreza. Milan Šćekić je oslobođen optužbe za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Boreta i Bigović su oslobođeni optužbe da su počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Bonus video: