Osumnjičen da je namamio djevojčicu preko Fejsbuka, pa je silovao

Kuč se tereti da je 10. avgusta prošle godine oko 23.30 časova u mjestu Obrov upotrebom prijetnje prinudio na obljubu dijete, A.K. (12)
118 pregleda 0 komentar(a)
Edis Kuč 2, Foto: Beća Čoković
Edis Kuč 2, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 20.01.2012. 14:20h

Pred vijećem sudije Draga Konatara u Višem sudu u Bijelom Polju danas je počeo glavni pretres Edisu A.Kuču (24) iz Sjenice sa prebivalištem u Gubavču kod Bijelog Polja zbog krivičnog djela silovanje u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija.

Zbog zaštite morala stranaka suđenje će biti isključeno za javnost.

Kuč se tereti da je 10. avgusta prošle godine oko 23.30 časova u mjestu Obrov upotrebom prijetnje prinudio na obljubu dijete, A.K. (12)

"Okrivljeni je putem mobilnog telefona tražio od oštećene da se sastanu na putu kod potpornog zida udaljenog 150 metara od njene kuće kako bi razgovarali o raskidu njihove veze. Kada je oštećena došla na to mjesto, iza pojasa je izvadio pištolj nepoznate marke koji je neovlašćeno nosio na javnom mjestu i zaprijetio A.K. da mora da ga sluša, da će "večeras da bude po njegovom", te da će "ukoliko progovori, biti dva metra pod zemljom“.

Nakon toga, Kuč je djevojčici naredio da pođe ispred njega do livade, gdje je, držeći pištolj u ruci i ponavljajući prijetnje da mora da radi sve po njegovom i da ne smije progovoriti, naredio da se skine.

Negirao krivicu

Potom je nad njom izvršio obljubu", navodi se u optužnici i dodaje da je okrivljeni, pošto je obljubio, zaprijetio oštećenoj da o događaju ne smije da priča nikome.

Okrivljeni je i danas ostao pri iskazu koji je dao u istrazi negirajući izvršenje djela. Detaljno je ispričao da se sa oštećenom djevojčicom upoznao preko Fejsbuka te da mu je kazala da ima 15-16 godina. Seks se, prema njegovim riječima, desio na dobrovoljnoj osnovi.

Ispričao je da je za desetak dana, sedam puta imao odnos sa njom i to na spratu njene kuće u vrijeme dok su joj roditelji spavali, negirajući da je uopšte imao pištolj.

Takođe je rekao da ga je otac oštećene pozivao na telefon i prijetio da će mu "smjestiti kod policije", te je bio prinuđen da bježi i da se krije.

Glavni pretres se nastavlja u ponedjeljak kada će biti saslušana oštećena A.K.

Bonus video: