Marović: Morali smo nekoga da pobijedimo

"Mislim da su rezultati ispod onoga što smo mogli i očekivali. Pomalo sam razočaran zbog ukupne slike", kazao je Marović
0 komentar(a)
Miloš Marović, Foto: Arhiva Vijesti
Miloš Marović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 20.01.2012. 12:13h

Predsjednik Odbojkaškog kluba Budvanska rivijera Miloš Marović kazao je za “Vijesti” da ovosezonski rezultati budvanskog tima u Ligi šampiona ispod očekivanja.

Rivijera je, podsjećanja radi, nastup u grupi F završila sa svih šest poraza, uz samo tri osvojena seta i jednim bodom na svom kontu.

"Pošto je sve tek završeno, dosta je rano za neke realne utiske. Ipak, u ovom trenutku mogu da kažem da je moglo dosta bolje, ekipa je morala nekoga da pobijedi barem kod kuće. Mislim da su rezultati ispod onoga što smo mogli i očekivali. Pomalo sam razočaran zbog ukupne slike. Ali ponavljam, vjerovatno će utisci biti realniji za nekoliko dana", kaže Marović.

Nakon poraza u drugom kolu u Ljubljani, od ACH voleja (3:2), u meču u kojem su Budvani propustili veliku priliku da pobijede, jer su vodili 2:0 u setovima i 10:8 u trećem, Marović je u izjavi za “Vijesti” kazao da i dalje vjeruje da ekipa može do drugog mjesta, ako ekipa osvoji svih šest bodova kod kuće protiv Tura i ACH voleja, te uz poraz Tura kod kuće od Belhatova. Budvani, međutim, kod kuće nijesu osvojili ni set.

Na pitanje da li je zaista vjerovao u prolaz, ili je, pak, htio na taj način da motiviše ekipu, predsjednik budvanskog kluba odgovara:

"Prije početka sezone, neki naš “realni” cilj je bio da se plasiramo u Čelendž rundu CEV kupa, odnosno da budemo treći u grupi, i to je ono čime bismo bili zadovoljni. U trenutku kada smo vi i ja razgovarali, da budem iskren, s jedne strane sam htio da motivišem ekipu, da im podignem moral. Sa druge strane, nakon utakmice u Ljubljani, koju smo mogli da dobijemo, jer smo vodili 2:0 u setovima, možda sam stekao pogrešan utisak da ova ekipa može do drugog mjesta. Da smo pobijedili u tom meču, a imali smo šansu, jer smo vodili i nekoliko poena u trećem setu, ali onda i napravili nekoliko tehničkih grešaka, mislim da bi stvari bile drugačije. Ali, šta je, tu je", ističe Marović.

Budvanska rivijera je bila u najnepovoljnijoj situaciji u LŠ, jer igra u najslabijoj ligi, i bez ikakvog regionalnog takmičenja (na tom planu se, praktično, ništa ne radi u Odbojkaškom saveza Crne Gore), gdje nije mogla da drži ritam jakih utakmica, neophodnih za nadmetanje u LŠ. Uz to, dešavalo se da između dva meča u LŠ, ne odigra niti jedan meč, čak ni kontrolni…

"Nedostatak adekvatne lige i jakih utakmica je prvi i najveći hendikep. Priča o LŠ je stvarno nerealna bez jake lige, i teško je očekivati od igrača da u prelomnim trenucima, u igri poen za poen, budu smireni i da odlučujuće poene prelome u svoju korist, kad jake utakmice igraju na svakih mjesec dana. Ostale ekipe u našoj grupi, izuzev ACH voleja, mada su i oni u dosta boljoj situaciji od nas, imaju mnogo više jakih utakmica, zbog čega su u neizvjesnim završnicama setova sigurniji od nas".

Marović je priznao i neke nedostatke u igračkom kadru, prije svega na poziciji korektora, gdje Ivan Raič nije zadovoljio…

"Rano je da govorim o pojedincima, ali mislim da nam je trebao jedan dobar napadač na poziciji korektora i malo više sreće sa Čedićem, koji je stalno bio povrijeđen i koji se kasnije priključio ekipi".

Kakvi su dalji planovi?

"Vidjećemo da li ćemo iduće sezone, kao ove, dobiti vajld kard za Ligu šampiona. Pokušaćemo to da ostvarimo preko naših prijatelja, najviše preko gospodina Aleksandra Boričića, potpredsjednika CEV-a, . To bi nam puno značilo, jer bez LŠ sve ovo nema nekog velikog smisla. Ako dobijemo vajld kard, potrudićemo se da opet napravimo ekipu koja će biti konkuretna, sa što više mladih igrača, možda sa jednim ili dva pojačanja sa strane. Ove godine je Ćaćić, momak koji je ponikao u našoj školi i koji je u klubu pet godina, najveći dobitak, jer je postao igrač koji može da igra ozbiljne evropske utakmice. Probaćemo iduće sezone da još nekoliko mladih igrača gurnemo u vatru, Ako ne dobijemo vajld kard, onda ćemo vjerovatno naša očekivanja što se tiče evropske scene staviti na realan nivo, i sa snagama kome imamo pokušati da održimo primat u Crnoj Gori i čekati neku novu priliku za LŠ", kazao je Marović.

Petkoviću i Dukiću ističu ugovori

Završetkom učešća u Ligi šampiona, završavaju se i međusobne obaveze sa tehničarom Veljkom Petkovićem i primačem servisa Nemanjom Dukićem, koji su potpisali takav ugovor. Ako nađe novi klub, uzmenu dozvolu za odlazak ima kapiten Milan Marković.

"Sa Petkovićem i Dukićem ćemo obaviti razgovore u ponedjeljak. Ne znam kakva je siuacija sa njima, ne znam da li su u međuvremenu našli neki klub. Mislim da Marković ostati".

Da li su vam Petković i Dukić potrebni za domaće prvenstvo i Kup?

"Vidjeli ste i sami da smo dosta lako dobili tu jednu utakmicu u domaćem prvenstvu protiv Budućnosti. Mi stvarno imamo veliki problem što se tiše naše lige, jer i bez pola ekipe ne možemo da dođemo u situaciju da izgubimo set, a kamoli utakmicu. Sa te strane, Petković i Dukić nam nijesu potrebni, ali ja bih volio da ostanu, jer se radi o odličnim momcima. Zadovoljni smo kako su oni igrali i kako se odnose prema klubu, pa o njima imam samo riječi hvale", kaže Marović.

Nema komentar o Papoviću i Božidaru Ćuku

Osim povrede Čedića, dodatne probleme Veselinu Vukoviću u drugoj polovini LŠ je predstavljao i nedostatak igrača za kvalitetni trening. Naime, još prije prvog meča sa Turom u Budvi, sredinom decembra prošle godine, suspendovana su dvojica mladih igrača, libero Rade Papović i primač servisa Božidar Ćuk, seniorski reprezentativac.

Kako nezvanično saznajemo, njih dvojica su od kluba tražila da im se isplati barem dio zaostalih neisplaćenih ugovornih obaveza, i najavili da će prekinuti da treniraju ako se to ne dogodi.

Pošto nije bilo isplate, njih dvojica su prekinuli da treniraju, a klub je reagovao suspenzijom, pa su Papović i Božo Ćuk od tada u rodnom Nikšiću, odnosno Ljubinju.

"Nemam komentar o tome. Nijesam obaviješten da su suspendovani", kratko je odgovorio Marović.

Bonus video: