Super kombat Vorld gran pri u Podgorici

Podgorica će 25. februara biti domaćin velikog kik boks turnira, koji će okupiti poznata imena tog borilačkog sporta, a spektakl će uveličati Eurosport direktnim prenosom
0 komentar(a)
Radonjić, Foto: Boris PEJOVIĆ
Radonjić, Foto: Boris PEJOVIĆ
Ažurirano: 19.01.2012. 14:18h

Podgorica će 25. februara biti domaćin velikog kik boks turnira, koji će okupiti poznata imena tog borilačkog sporta, a spektakl će uveličati Eurosport direktnim prenosom, saopštio je organizator te manifestacije.

Dvosatni program biće sastavljen od turnira četvorice i pet super fajt borbi.

Glavni događaj večeri biće meč između crnogorskog borca Gorana Radonjića i Španca Frenka Munjoza.

Saopšteno je da su u konkurenciji za domaćina prvog kvalifikacionog turnira, osim Podgorice, bili još Budimpešta i Madrid.

Prema propozicijama, Super kombat Vorld Gran pri sastavljen je od pet kvalifikacionih i finalnog turnira.

Kvalifikacioni turniri, nakon Podgorice, biće održani 14. aprila, 12. maja i 13. juna.

Za 5. oktobar zakazan je glavni kvalifikacioni turnir na kojem će se pobjednici četiri ovogodišnja turnira sastati sa najboljim sa četiri prošlogodišnja turnira.

Finalni turnir, na kome će nastupiti četvorica najboljih, na programu je 10. novembra.

Osnivač Super kombat Gran pri i vlasnik istoimene promoterske kuće Eduard Irimia kazao je da na kvalifikacionim turnirima nastupaju po četiri borca od kojih jedan nastavlja kvalifikacije.

"Čast mi je što će sezona početiu u Podgorici. U okviru Super kombata pojavljuju se se najveća imena tog sporta u svijetu, sa većinom smo potpisali ugovor, a naše manifestacije prenose se uživo na četiri kontinenta, u 83 države. Siguran sam da će prenos iz Podgorice biti ubjedljivo najgledaniji događaj u Crnoj Gori do sada", rekao je Irinia na konferenciji za novinare.

On je kazao da će Radonjić, osim meča u Podgorici, dobiti priliku da se bori još tri puta i da će sve borbe biti emoitovane na Eurosportu.

"Munjoz je jedan od najboljih boraca u Evropi i od njega očekujem pravi šou i dobar nastup. Imam osjećaj da će Radonjić biti velika zvijezda. Predložio sam njegovim menadžeraima da nastupi na jednom od narednih turnira", kazao je Irinia.

On je kazao da će Podgorica 25. februara biti, kako je rekao, Las Vegas, navodeći da je interesovanje za manifestaciju biti ogromno i da neće biti slobodnih mjesta u hotelima.

Prema njegovim riječima, Crna Gora će dobiti priliku uoči početka prenosa da se promotivnim sportom promoviše kao turistička destinacija.

Crnogorski borac kazao je da je spreman i da respektuje rivala, ali da očekuje pobjedu.

"Spreman sam, trenirao sam naporno. Biće to veliki spektakl i to mi daje motiv više da se što bolje pripremim. Očekuje me težak rival, ali ne sumnjam u pobjedu. Imam dobre trenere, sparinge, sve uslove da se dobro pripremim i pobijedim. Čast je učestvovati na manifestaciji ovakog ranga, a dobiči priliku da nastupim na jednom od kvalifikacionih turnira", rekao je Radonjić.

On je istakao da će mu u sparingu pomagati bosanski borac Dževad Poturak.

Njegov protivnik Frenk Munjoz kazao je da je došao u Podgoricu da se bori i pobijedi.

"Radonjić je dobar borac, znam da je velika zvijetda, poštujem ga, ali došao sam da pobijedim. Biće veliki šou, spektakl. Mnogo mi se dopala Crna Gora i vjerujem da ću ponovo doći", rekao je Munjoz.

Bonus video: