LIGA ŠAMPIONA

Ćulafić ide dalje, Kolaković u CEV kupu

Porazom u Ljubljani od Tura, slovenački ACH volej, koji sa klupe vodi crnogorski stručnjak Igor Kolaković, moraće da se zadovolji Čelendž rundom CEV kupa.
0 komentar(a)
Igor Kolaković, Foto: Beta AP
Igor Kolaković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 18.01.2012. 22:54h

Čast crnogorske odbojke u osmini finala Lige šampiona braniće korektor Miloš Ćulafić (bivši igrač Budućnosti i Budvanske rivijere), sa francuskim Poatjeom, koji je drugo mjesto u grupi D (sa 11 bodova) ovjerio pobjedom kod kuće protiv Čeških Budejovica sa 3:1 (Ćulafić 18 poena). Prvo mjesto u ovoj grupi osvojio je italijanski Kuneo (12).

U osmini finala idu, takođe, turski Arkas, belgijski Noliko (grupa A), ruski Zenit, njemački Fridrishafen (grupa B), italijanski Trentino, poljska Zaksa (grupa C), ruska Lokomotiva, italijanski Lube (grupa E), francuski Tur i poljski Belhatov (grupa F). U osmini finala je i njemački Unterhahing, kao najbolja trećeplasirana ekipa.

Porazom u Ljubljani od Tura, slovenački ACH volej, koji sa klupe vodi crnogorski stručnjak Igor Kolaković, moraće da se zadovolji Čelendž rundom CEV kupa. I da su savladali vicešampiona Francuske, Slovenci nijesu mogli biti najbolja trećeplasirana ekipa zbog maksimalne pobjede Unterhaninga u gostima protiv rezervnog sastava Kunea.

Osim ACH voleja, u Čelendž rundu CEV kupa idu još grčki Iraklis, turski Fenerbahče i rumunski Zalau. Veliku šansu je propustio Partizan, kome je trebala pobjeda protiv Zakse.

Beograđani su imali meč loptu u petom setu kod 14:13, ali je ekipa u kojoj igra crnogorski reprezentativac Aleksandar Minić na kraju izgubila taj set 18:16...

Preporučujemo za Vas