U požaru izgorjele kancelarije "Dunav osiguranja" na Cetinju

Za sada nema zvaničnih informacija o uzroku požara, ali kako Vijesti saznaju, radi se o lošoj i dotrajaloj instalaciji
0 komentar(a)
požar, Dunav osiguranje, Foto: Novak Abramović
požar, Dunav osiguranje, Foto: Novak Abramović
Ažurirano: 18.01.2012. 23:06h

Dvije prostorije od oko 50 kvadratnih metara, u kojima je nekada bilo smješteno „Dunav osiguranje“, na cetinjskoj tržnici, potpuno su uništene u požaru koji je izbio oko 20 časova.

Kako je "Vijestima" kazao komandir cetinjskih vatrogasaca Predrag Moštrokol, zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasne ekipe, izbjegnuta je mnogo gora situacija.

"Prostorije osiguranja su samo jedan dio tržnice koji je zajedničkim krovom povezan sa okolnim kućama, a koji je kompletno prekriven katranom. Da nijesmo uspjeli na vrijeme da ugasimo požar, i da je vatra uhvatila katran, siguran sam da bi materijalna šteta bila ogormna. Ipak, uspjeli smo da ugasimo vatru", kazao je Moštrokol.

On je kazao da je dojava o požaru stigla prilično kasno jer na tržnici nema čuvara, pa zato nijesu uspjeli da spasu kancelarije koje su izgorele.

"Koliko smo mogli da primjetimo, u njima nije bilo inventara, samo papir, a kako su kompletne kancelarije obložene lamperijom, vatra je brzo "odradila svoj posao". Mi smo uradili koliko smo mogli, imajući u vidu vrijeme dojave o požaru, i izuzetno hladno vrijeme, koje nam je otežavalo rad sa vodom", rekao je komandir.

Za sada nema zvaničnih informacija o uzroku požara, ali kako "Vijesti" saznaju, radi se o lošoj i dotrajaloj instalaciji, koja je „nespretno“ još bila sprovedena ispod lamperije.

Bonus video: