Bjelopoljac okrivljen zbog lažnih 100 eura

Policijski službenici u kratkom roku rasvijetlili događaj i o tome obavijestili nadležnog tužioca, a falsifikovana novčanica je oduzeta i poslata Forenzičkom centru na vještačenje
0 komentar(a)
euro, Foto: Shutterstock.com
euro, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 18.01.2012. 19:29h

Policija je podnijela Osnovnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv Bjelopoljca D.M. (21), zbog sumnje da je falsifikovao novac.

U policijskom saopštenju se navodi da je D.M. u utorak, prilikom kupovine u Tržnom centru u Bijelom Polju, pokušao da stavi u opticaj novčanicu od 100 eura, za koju je sumnjao da nije originalna.

Prodavac je odbio da primi novčanicu i kazao D.M. da se radi o falsifikatu, nakon čega je on novac predao N.V. i kazao mu da je zamijeni za novčanice u manjim apoenima na benzinskoj pumpi Eko Petrol, na Autobuskoj stanici.

„N.V. je to i učinio, ne znajući da je od D.M dobio falsifikat, i na pumpi novčanicu razmijenio za dvije u apoenima od po 50 eura. Radnik benzinske pumpe je istog dana, nakon što je posumnjao da je predmetna novčanica falsifikovana, slučaj prijavio policiji“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su policijski službenici u kratkom roku rasvijetlili događaj i o tome obavijestili nadležnog tužioca, a falsifikovana novčanica je oduzeta i poslata Forenzičkom centru na vještačenje.

Bonus video: