Vitalij Kličko najbolji borac u 2011. godini

Ukrajinac je prošle godine dva puta odbranio titulu svjetskog prvaka, oba puta tehničkim nokautom. U martu je pobijedio Oldaniera Solisa, zatim Tomaša Adameka u septembru
0 komentar(a)
Vitali Kličko, Foto: REUTERS
Vitali Kličko, Foto: REUTERS
Ažurirano: 18.01.2012. 18:51h

Vodeća svjetska bokserska federacija, Svjetsko boksersko vijeće (WBC) proglasiloje Vitalija Klička za najboljeg borca u 2011. godini.

Ukrajinac je prošle godine dva puta odbranio titulu svjetskog prvaka, oba puta tehničkim nokautom. U martu je pobijedio Oldaniera Solisa, zatim Tomaša Adameka u septembru i tako došao do 43. pobjede u karijeri.

Kličko će 18. februara u Minhenu braniti titulu u WBC kategoriji protiv

"Šampion godine" je odlični Meksikanac Saul Alvarez. Osvojio je WBC titulu do 70 kg u martu prošle godine protiv Metjua Hatona, te je do kraja godine obranio čak tri puta.

Borbom godine proglašena je ona između Viktora Ortiza i Andrea Berta. U žestokom okršaju obojica su tokom borbe dvaput ljubili "patos", da bi na kraju velter pojas ponio Ortiz.

Hilop Cezar Čavez junior dobio je posebnu nagradu kao prvi bokser rođen u Meksiku koji je osvojio WBC pojas u srednjoj kategoriji, koji je iste godine i obranio.

Nokaut godine donio je Filipinac Nonito Donaire, kojem su trebale samo dvije runde da "riješi" Meksikanca Fernanda Montiela i ujedini bantam titule.

"Povratnik godine" je popularni Flojd Mejveder junior, nakon nokauta nad Viktorom Ortizom u rujnu čime je osvojio WBC velter pojas.

Bonus video: