Radošević: Samo da popravim udarac

"Ambiciju ne skrivam, a to je titula svjetskog prvaka", kazao je Radošević na konferenciji za novinare
0 komentar(a)
Radošević, Foto: Zoran Đurić
Radošević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.01.2012. 22:46h

Profesionalni bokser Predrag Radošević je pobjedom nad Njemcom Ronijem Gebelom osvojio internaciopnalnu IBF titulu u srednjoj kategoriji. Ipak, sa 27 godina i stopostotnim učinkom od 25 profesionalnih pobjeda, Radošević smatra da je tek na početku.

"Ambiciju ne skrivam, a to je titula svjetskog prvaka. Radio sam puno, trenirao po Americi i Njemačkoj i sa ovih 25 pobjeda znam da sam fizički maksimalno pripremljen, imam odgovarajući tehniku, ali ne i jačinu udarca za najznačajniju titulu. Ipak, na treninzima radim na tome i Gebel bi sigurno pao da nijesmo dobili rukavice sa kojima se obično bore teškaši. To je za 20 odsto ublažavalo moje udarce. Naravno, svjestan sam i da moram da popravim rejting da bih izazvao šampiona, pa mi slijede barem dvije odbrane ove titule", kazao je Radošević na konferenciji za novinare kojoj su prisutvovali njegov trener Zlatko Maleković, menadžer Redžo Dedeić i potpredsjednik Crnogorske profesionalne bokserske federacije Marko Borović.

"Radoševićev uspjeh nije slučajan, pošto već dvije godine radimo prema anlizama urađenim na Pokrajinskom centru za sport u Novom Sadu. Zato je Radošević sa lakoćom boksovao svih 12 rundi u mečevima za titule u prethodnoj godini", kazao je Maleković.

Komandir Posebne jedinice policije, mr Miloš Vučinić naglasio je da su Radošević i Maleković ponos crnogorske policije i njene elitne jedinice.

Bonus video: