Porodica Knežević tvrdi da im je direktor Centra za socijalni rad prebio dijete

Dječaku su konstatovani crvenilo lijevog i desnog obraza, hematom ispod lijevog i desnog oka...
388 pregleda 0 komentar(a)
Duško i Mira Knežević, Foto: Luka Zeković
Duško i Mira Knežević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.01.2012. 10:05h

Kolašinci Mira i Duško Knežević optužili su rukovodioca kolašinske službe Centra za socijalni rad Duška Šćepanovića da im je prebio jedanaestogodišnjeg sina, tako što ga je izudarao po glavi i tijelu.

Dječak je u prisustvu roditelja u policiji dao izjavu da je u ponedjeljak veče stopirajući sam do kuće, u mjestu Bablja greda iz pravca Podgorice naišlo vozilo iz kojeg je izašao Šćepanović i pitao ga šta će on tu, nakon čega ga je udarao šamarima po glavi i tijelu.

"Njegova navika da skita sam u kasnim večernjim i noćnim satima daleko od kuće i da stopira, prema našem mišljenju je vrlo opasna", rekao je Šćepanović

Dječaku su u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Kolašinu, gdje ga je nakon incidenta dovela policija, konstatovani crvenilo lijevog i desnog obraza, hematom ispod lijevog i desnog oka, dvije ogrebotine pored usana, te tragovi krvarenja iz nosa.

"Šćepanović je ranije tog dana dolazio kod nas i rekao nam da dođemo za uput kako bismo sina poveli kod doktora na pregled", navela je njegova majka, koja ima još šestoro djece.

Šćepanović: To je laž

Šćepanović je negirao optužbe porodice Knežević i tvrdi da je žrtva "drskih laži koje su usmjerene na rušenje ugleda službe na čijem je čelu i njega lično".

On je dodao da je u ponedjeljak, kao dio tima Centra, u kojem su bili i pravnik, pedagog i psiholog, posjetio porodicu Knežević s ciljem da ih još jednom upozore na neodgovoran odnos prema dječaku.

"Naime, njegova navika da skita sam u kasnim večernjim i noćnim satima daleko od kuće i da stopira, prema našem mišljenju je vrlo opasna. Roditelji to nijesu sprečavali. Kazali smo im da ako to ne spriječe bićemo primorani da im ga oduzmemo. Tvrdim da dječaka poslije toga nijesam vidio, a kamoli tukao. Oni su očigledno riješili mene da oblate i to što ga je neko istukao koriste protiv mene", ocijenio je Šćepanović.

Bonus video: