Vaso Mijović akter afere "Mašan" iza rešetaka

On je optužen zbog toga što je postavio kameru i tajno u Zeti snimao razgovor aktivista DPS-a sa Mašanom Buškovićem
503 pregleda 0 komentar(a)
Vaso Mijović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vaso Mijović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.01.2012. 08:48h

Bivši pripadnik crnogorske tajne policije Vaso Mijović od juče se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne na odjeljenju za prekršaje u spuškom zatvoru.

Mijović je uoči referenduma 2006. u toku kampanje u podgoričkom Osnovnom sudu osuđen na deset mjeseci zatvora zbog povrede sloboda opredjeljenja pri glasanju i izazivanja panike.

On je optužen zbog toga što je postavio kameru i tajno u Zeti snimao razgovor aktivista DPS-a sa Mašanom Buškovićem, kojem je nuđeno plaćanje računa za struju od 1.580 eura, da bi na referendumu glasao za nezavisnost.

Mijović je nekoliko mjeseci prije afere “Mašan”otpušten iz MUP-a Crne Gore, a tadašnji direktor Uprave policije Veselin Veljović protiv njega je podnio krivičnu prijavu jer je navodno falsifikovao diplomu pravnog fakulteta.

U medijima Mijović je povezivan i sa ratnim zbivanjima na prostoru bivše Jugoslavije kao pripadnik paravojnih formacija koje su djelovakle u Bosni i Hrvatskoj, a prošle godine u žižu javnosti izbio je zbog tvrdnji da posjeduje službene zabilješke o ubistvu urednika “Dana” Duška Jovanovića.

Zbog toga ga je u svojstvu svjedoka saslušavao sudija za istrage podgoričkog Višeg suda Radomir Ivanović.

Bonus video: