Lakoviću nije podmetnut eksploziv, nego zapaljen auto

Kako “Vijesti” saznaju iz policije, eksplozivna naprava nije korišćena, već se eksplozija čula zbog pucanja rezervoara za gorivo usljed visoke temperature
604 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2012. 20:52h

Policija pokušava da otkrije ko je zapalio luksuzni "audi" Darka Lakovića iza kafea Amfora u Podgorici i kažu da je vlasnik automobila voljan da sarađuje sa njima.

Nepoznata osoba zapalila Laković auto u noći između ponedjeljka i utorka oko 2.30 časova, nakon čega se vatra proširila na okolne automobile na parkingu, tako da su bilans ovog nedjela dva potpuno ugljenisana automobila i još sedam sa većom materijalnom štetom.

Mještane je probudila snažna eksplozija, u prvi mah se činilo da je neko pod automobile postavio bombu.

Kako “Vijesti” saznaju iz policije, eksplozivna naprava nije korišćena, već se eksplozija čula zbog pucanja rezervoara za gorivo usljed visoke temperature.

Lakovićev automobil je nepoznata osoba polila benzinom i zapalila. Motiv napada na imovinu Lakovića za sada nije poznat.

Da li je uništavanje pokretne imovine Lakovića upozorenje iz Beograda, kako on pretpodstavlja, za sada se ne može sa sigurnošću tvrditi.

Među oštećenim automobilima je i službeni automobil Veterinarske ustanove “Montvet”, koji je osiguran.

Na Lakovića je pucano 2005.

Od oštećenih automobila nijesu svi kasko osigurani, tako da će pojedini vlasnici imati problema da nadoknade neplaniranu štetu.

Laković je u julu 2005. godine povrijeđen kada je na njega pucao Branko Kaluđerović, direktor nekadašnjeg preduzeća „Grafos” sa Cetinja, preko puta tada hotela “Ljubović” a danas “City hotela”, gdje je Laković tada živio.

U vrijeme pucnjave, Laković je bio na balkonu svog stana. Motiv ovog obračuna su bili neraščišćeni računi od ranije između Lakovića i Kaluđerovića.

Galerija

Bonus video: