Budvanska rivijera u Lođu: Za dostojanstven oproštaj

"Očekujem da ćemo dati neki svoj trenutni maksimum i biti pravi profesionalci do kraja", kazao je trener Budvana Veselin Vuković
0 komentar(a)
Budvanska rivijera - Belhatov, Foto: Boris Pejović
Budvanska rivijera - Belhatov, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.01.2012. 08:28h

Odbojkaši Budvanske rivijere večeras u Lođu protiv poljskog Belhatova završavaju ovosezonski neslavni nastup u Ligi šampiona. Sa svih pet poraza u dosadašnjih pet kola, i samo jednim osvojenim bodom, izabranici Veselina Vukovića duel sa šampionom Poljske dočekuju bez ikakvog rezultatskog imperativa ili očekivanja.

"Činjenica da smo porazom u pretposljednjoj utakmici (Tur) izgubili sve šanse za neki plasman, sigurno da je ostavila traga na psihološkom planu, koliko god da smo svjesni niza objektivnh okolnosti koje su uslovile ukupan razvoj događaja. Ipak, ta neka emotivna ispražnjenost je evidentna. Uz to, proteklih dana je bilo malo hladnije u sali, pa je i to bila dodatno otežavajuća okolnost za kvalitetan rad. Naravno, i pored svega toga, nemam primjedbi na odnos, zalaganje i profesionalan pristup igrača, uostalom kao što nijesam imao nijednog trenutka tokom ove sezone", kaže za “Vijesti” trener Budvana Veselin Vuković.

Budvanska rivijera je u dosadašnjem toku LŠ igrala veoma slabo kod kuće, mnogo bolje u gostima, gdje je u pet setova poražena od ACH voleja, dok je u Turu osvojila set. Interesantno, svaki od mečeva kod kuće je dolazio nakon višenedjeljne pauze u LŠ, sa pauzom ili nedoraslim protivnicima u domaćem prvenstvu. Zato su Budvani igrali bolje nedjelju kasnije u gostima, kada su već imali jednu jaku utakmicu u nogama. Ako se i ovoga puta bude slijedila ta “tradicija”, onda bi Petković i drugovi večeras mogli barem da namuče rivala, koji ih je glatko dobio u Budvi.

"U dosadašnjem dijelu LŠ objektivno smo igrali bolje u gostima, možda i zbog toga što smo te utakmice igrali sedam dana poslije tih prvih mečeva. Nezavisno do svega, probaćemo u Lođu da odigramo što bolje možemo i da dostojanstveno završimo ovogodišnji nastup u LŠ. Sigirno je da je Belhatov apsolutni favorit. O njihovom sastavu, imenima i budžetu skoro da i ne treba trošiti riječi, a naročito ne praviti komparaciju, jer je prosto ogromna razlika u svakom pogledu. Bodovi im trebaju da bi završili na prvom mjestu u grupi, i to je motiv više za njih, pored toga što redovno igraju pred prepunim tribinama. Očekujem da ćemo dati neki svoj trenutni maksimum i biti pravi profesionalci do kraja", dodao je Vuković i zaključio informacijom da Vladimir Čedić ponovo neće moći da igra, te da će sav teret na poziciji srednjeg blokera biti na Milanu Markoviću i Gojku Ćuku.

Večerašnja utakmica u Lođu počinje u 18 časova. Sude Čeh Cinatl i Švajcarac Flekiger. Dva i po sata kasnije u “Stožicama” se sastaju ACH volej i Tur.

Ćulafić blizu osmine finala, Kolaković se nada

Uoči posljednjeg kola, osim prvog mjesta, sve ostalo je odlučeno u grupi F. Tur (12 bodova) i Belhatov (11) idu u osminu finala, slovenački ACH volej (6), koji vodi crnogorski stručnjak Igor Kolaković je skoro sigurno učesnik Čelendž runde CEV kupa. Slovenci su, međutim, i dalje u igri za najbolje treće mjesto koje, takođe, vodi dalje. Osim tri boda kod kuće protiv Tura, ACH voleju treba i da Noliko (9) u grupi A osvoji sva tri boda protiv grčkog Iraklisa (8), te da njemački Unterhahing (6), u grupi D, u gostima ne iznenadi italijanski Kuneo (12). Dok se Kolaković nada, skoro siguran učesnik osmine finala je korektor crnogorske reprezentacije Miloš Ćulafić. Bivši igrač Budućnosti i Budvanske rivijere, naime, sa francuskim šampionom Poatejom (8) ne bi trebalo da ima problema da protiv češkog Jihostroja (4) ovjeri prolaz u narednu rundu LŠ.

Bonus video: