Mladoženji sa Vrela ribničkih prisjela ženidba

Blerim je na slobodi dok se njegova nesuđena maloljetna supruga nalazi na skrivenoj lokaciji pod vladinim programom zaštite
0 komentar(a)
Gzim Osmani, Foto: Savo Prelević
Gzim Osmani, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.01.2012. 08:53h

Protiv Blerima Osmanija (19) podnijeta je krivična prijava obljuba nad djetetom, zbog sumnje da je seksualno iskorištavao četrnaestogodišnju F.G. sa Kosova za koju se sumnja da je žrtva trafikinga, a za koju je novac dao otac Gzim Osmani (39).

Blerim je na slobodi dok se njegova nesuđena maloljetna supruga nalazi na skrivenoj lokaciji pod vladinim programom zaštite. Devetnaestogodišnji Osmani pred policijom i radnicima Centra za socijalni rad kazao je da će dići ruku na sebe ako mu se supruga ne vrati.

Dvoje mladih očajnički žele ponovo da budu zajedno, međutim njene godine za sada to ne dozvoljavaju. Problem bi mogao da bude riješen ako sa Kosova stigne dozvola od Centra za socijalni rad iz Đakovice, kao i od stričeva (staratelja) maloljetnice da su saglasni sa brakom. Ako se to ne dogodi u narednom periodu djevojčica će vjerovatno biti deportovana na Kosovo.

Porodica Osmani je djevojčicu kupila od Halima Gašija iz Đakovice, koji ju je doveo u Rožaje

"Ona je za stričeve na Kosovu koji su prijavili njen nestanak kazala da se nikad nijesu brinuli o njoj, i da je veoma loše živjela. Kako je bila dočekana u porodici Osmani svjedoči zlatni nakit na njoj koji je dobila, kako je kazala, od svekrve", kazao je jedan od sagovornika "Vijesti" u policiji.

Porodica Osmani je djevojčicu kupila od Halima Gašija iz Đakovice, koji ju je doveo u Rožaje. Iz policije smo saznali da je Gaši od ranije poznat po nedozvoljenim kriminalnim radnjama.

Gaši je F. G. pod lažnim imenom predstavljao kao svoju mlađu sestru, govoreći da nema roditelja. On je potom maloljetnicu, kako sumnjaju iz policije, predao Osmaniju koji mu je tom prilikom dao 900 eura, uz obećanje da će mu kada bude imao dati i dragu polovinu novca.

Osmani je djevojčicu doveo sa sobom u Podgoricu u naselje Vrela ribnička i predao je svom sinu Blerimu, navodno radi udaje.

Bonus video: