Tijelo Vuka Boškovića dopremljeno je u kapelu u Nikoljcu

Bošković je od 2003. godine obavljao funkciju savjetnika za bezbjednost crnogorskog predsjednika
494 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.01.2012. 16:24h

Tijelo Vuka Boškovića oko 15 i 30 dopremljeno je u gradsku kapelu u Nikoljcu, u Bijelom Polju, a veliki broj građana izjavljuje saučešće porodici.

Komemorativna sjednica povodom njegove smrti održaće se u srijedu u 9 časova u staroj zgradi Vlade u Podgorici.

Dugogodišnji savjetnik predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, poginuo je u u ponedjeljak 17.50 časova u saobraćajnoj nesreći kod Brodareva.

"Vijestima" je u brodarevskoj policiji rečeno da se nesreća dogodila u mjestu Strugovi.

Na dijelu puta gdje se dogodila nesreća je nekoliko krivina. Bošković je bio sam u automobilu, a put kojim se kretao okovan je ledom.

"Upravljajući automobilom 'audi A4', podgoričke registracije, krećući se iz pravca Prijepolja prema Brodarevu, Bošković je vozilom prešao na lijevu traku, sišao sa kolovoza i udario u zaštitnu ogradu", rekli su "Vijestima" iz Policijske uprave u Prijepolju.

Vuk Bošković je rođen 10. avgusta 1961. godine u bjelopoljskom selu Žaljevo, a srednju školu je završio u tom gradu.

Pravni fakultet je prvo upisao u Kragujevcu, a diplomirao je u Podgorici.

Više od dvije decenije bio je službenik policije i to na brojnim odgovornim dužnostima u službi - tokom devedestih godina bio je načelnik Centara bezbjednosti u Bijelom Polju i Podgorici, a i šef Odjeljenja bezbjednosti na Cetinju.

Od 1998. godine do 2001. je bio pomoćnik ministra Unutrašnjih poslova, a na tu dužnost došao je sa mjesta načelnika policije u MUP-u Crne Gore.

Na dužnost savjetnika za bezbjednost predsjednika Crne Gore stupio je 2003. godine, a razriješen je u januaru 2011. godine.

U proteklih nekoliko mjeseci nije bio radno angažovan, a krajem godine u diplomatskim krugovima pominjan je kao jedan od kandidata za mjesto amabasadora u Zagrebu.

Za sobom je ostavio troje djece i suprugu.

Galerija

Bonus video: