Tri nagrade za nijemi film "Umjetnik"

Nijemi film "The Artist" trijumfovao je u kategorijama za najbolju komediju i muziku, a nagradu je dobio i nosilac glavne uloge Žan Dužardan
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.01.2012. 08:46h

Nijemi film "The Artist" ("Umjetnik") trijumfovao je u kategorijama za najbolju komediju i muziku, a nagradu je dobio i nosilac glavne uloge Žan Dužardan.

Zlatni globus za najboljeg glumca dobio je Džordž Kluni za ulogu u porodičnom filmu "The Descendants", dok je najboljom glumicom proglašena Meril Strip za ulogu Margaret Tačer u filmu "The Iron Lady".

"Moram se zahvaliti svima u Engleskoj koji su mi dozvolili da dođem i gazim preko njihove istorije", rekla je Strip nakon što je osvojila nagradu Zlatni globus, prenosi AP.

Za najboljeg režisera je proglašen je Martin Skorseze za svoje ostvarenje "Hugo", dok su za najbolje sporedne glumce proglašeni Kristofer Plumer i Oktavija Spenser.

Prestižna nagradu za najbolji scenario pripala je Vudiju Alenu za "Midnight in Paris", dok je najboljom TV serijom proglašena "Downton Abbey".

Nagradu za najbolji animirani film osvojio je "The Adventures of Tintin", a za komičnu seriju "Modern Family".

Anđelina Džoli se nije uspjela izboriti za Zlatni globus za svoje prvo filmsko ostvarenje, film "U zemlji krvi i meda". Nagrada za najbolji strani film, kategorija u kojoj je njen film nominovan, pripala je filmu "A Separation".

Ostale nagrade po kategorijama možete pogledati na oficijelnoj stranici Golden globe.

Bonus video: