Barski i nikšićki klan pominju u "bijeloj knjizi kriminala"

Akcijom "Zelena milja" uhapšeno je 11 dilera sa područja Nikšića, Podgorice, Bara i Pljevalja
787 pregleda 0 komentar(a)
zelena milja, Foto: Savo Prelević
zelena milja, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.01.2012. 08:52h

Da su kriminalne veze barskog i nikšićkog klana dobre već godinama govore i podaci ANB-a, koji su u izvještaju za 2007. godinu naveli da su u “tijesnoj vezi”.

U “bijeloj knijizi kriminala” tada je navedeno da “barski klan” ima veći stepen organizovanosti, ali i značajnu finansijsku potporu i logistiku na području Crne Gore i u inostranstvu.

“Oni najviše sarađuju sa Baranima i 'kolegama' iz Republike Srpske”, navodi se u tom izvještaju ANB-a.

U dijelu za nikšićki klan, ANB je tada naveo da su u poslu sa drogama najuticajniji „kvartaši“.

U klanu “kvartaša” navedeno je ime uhapšenog Petra Cerovića.

“Oni najviše sarađuju sa Baranima i 'kolegama' iz Republike Srpske”, navodi se u tom izvještaju ANB-a.

Akcijom "Zelena milja" uhapšeno je 11 dilera sa područja Nikšića, Podgorice, Bara i Pljevalja.

Baranima našli arsenal oružja

Policija u Baru je imala prilično posla - tokom hapšenja i pretresa kuća i stanova osumnjičenog Alena Peročevića, Jasmina Mustafića, Vlatka Hrvatina i Veska Laketića našli su pozamašan arsenal oružja i oko 200 grama heroina.

Kako saznaju “Vijesti”, u stanu Peročevića nađena su dva pištolja, dva gasna pištolja, puška “pumparica”, lovački karabin, pancir, 16 mobilnih telefona i na desetine SIM kartica...

U stanu Mustafića nađene su dva ručna bacača “zolja”, suzavac, noževi, metalni boksevi, postavljene rukavice za boks i PVC kesa sa oko 200 grama heroina.

Peročević je godinama poznat crnogorskoj javnosti kao pripadnik jednog barskog klana, koji je u decenijskoj zavadi sa grupom Baranina Veselina Bujića.

Zbog tih svađa i poslovnih preklapanja, Peročević je nekoliko puta bio i meta napada, a protiv njega su podnošene i krivične prijave da je on bio napadač.

Protiv Mustafića je ranije podnošena krivična prijava jer je sa još trojicom Barana u naselju Bjeliši upotrebom oružja pokušao da od stražara firme “Put Bar” otme 60 hiljada eura iz kase, koje su bile namijenjene za isplatu zarada.

Bonus video: