Zašto žene ne iniciraju seks?

I muškarci se boje odbijanja pa ipak pokušavaju da se nametnu, zato i žene treba da pokušavaju.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2012. 19:54h

Mnogi muškarci se žale na to da stalno oni iniciraju seks, ali vrli rijetko su spremni da razgovaraju sa svojim partnerkama o tome. Ponekad će to usput da im pomenu, što njihovim djevojkama neće signalizirati da nešto nije u redu nego samo da bi oni to željeli, ali da nije problem ukoliko se to ne desi.

Eksperti savjetuju muškarcima da, ukoliko žele da njihove partnerke iniciraju seks, onda moraju obavezno da razgovaraju s njima. Najbolje bi bilo da joj stavite do znanja da je to vama zaista izuzetno bitno i da biste bili najsrećniji na svijetu ukoliko bi vaša dama pokazala da je poželjela da vodi ljubav sa vama i da ona bude ta koja će inicirati seks.

Osnovni problem zbog kog žene ne iniciraju seks jeste što misle da ćete ih odbiti. Žene koje imaju malo manje samopouzdanja vjeruju da postoji opcija da će im njihov partner reći da je preumoran ili da jednostavno neće reagovati pozitivno na to što su one preuzele inicijativu.

Mnoge djevojke stidljivo iniciraju seks tako što nežno poljube svog dragog, pomaze ga ili mu šapnu to na uvo. Ukoliko muškarac ne pročita ni ove stidljive znake, onda se žene boje kako će reagovati na malo agresivniji nastup koji se ne može nikako drugačije tumačiti.

Međutim, sajveti eksperata za veze uglavnom se baziraju na tome da vam sugerišu da za ego nema mjesta kada ste u ljubavi i da ego jednostavno ostavite ispred vrata spavaće sobe.

I muškarci se boje odbijanja pa ipak pokušavaju da se nametnu, zato i žene treba da pokušavaju. Muškarci i žene moraju obostrano da rade na vezi, jer, ukoliko se neko trudi mnogo više za razliku od onog drugog, pojaviće se jaz među vama.

Dakle, to što su žene možda malo stidljivije nije nikakav izgovor da ne pokažu svom dragom kako su ga poželjele i da žele da vode ljubav sa njim, prenosi Times of India.

Bonus video: