Policija podnijela krivičnu prijavu protiv Veljka Zekovića

Policija je u mjestu Presjeka zaustavila "golf II", kojim je upravljao D.D, a u kojem su se nalazili i Zeković i N.K
81 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.01.2012. 15:57h

Nikšićka policija podnijela je Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću, krivičnu prijavu protiv Veljka Zekovića (26) iz Nikšića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nezakonit lov.

Iz policije je saopšteno da je 8. januara 2012. telefonom M.M., upravitelj lovišta "Dr. Zoran Kesler", prijavio da ga je lovočuvar tog društva G.P, koji je zadužen za reon "Cerovo brdo" – Golija, obavijestio da je na navedenom reonu čuo pucnje iz vatrenog oružja.

"Obilaskom mjesta "Cerovo brdo", G.P. je zatekao tri njemu nepoznata lica sa puškama, koja su na leđima nosila rance. Ova lica su na zahtjev lovočuvara predali rance, u kojima je potom pronađena izvjesna količina mesa, za koju je lovočuvar pretpostavio da potiče od odstrijeljene, zakonom zaštićene divljači. Nakon toga, ta lica su se uputila u pravcu Nikšića, koristeći putničko vozilo "golf II", nikšićkih tablica", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je policija u mjestu Presjeka zaustavili "golf II", kojim je upravljao D.D, a u kojem su se nalazili i Zeković i N.K.

"Navedena lica su prilikom kontrole izjavila da se vraćaju iz lova, te da u vozilu posjeduju lovačke puške, za koje imaju potrebna odobrenja. Lica i vozilo su potom dovedeni u PJ Nikšić, nakon čega je o navedenom događaju obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužica u Nikšiću, koji se izjasnio da će kvalifikovati djelo nakon dodatno prikupljenih obavještenja", navodi se u saopštenju.

Lovačka puška "Franchi", koja je oduzeta od Zekovića je poslata u Forenzički centar u Danilovgradu, radi vještačenja.

"Lice mjesta odstrijeljivanja divljači u mjestu "Cerovo brdo" je, od strane ekipe za vršenje uviđaja PJ Nikšić, a uz prisustvo odgovornih lica iz lovačkog društva "Dr. Zoran Kesler" i inspektora za lov i šumarstvo, fotografisano. Nadležni tužilac se zatim izjasnio o kvalifikaciji krivičnog djela, nakon čega je policija podnijela krivičnu prijavu protiv V.Z", navodi se u saopštenju.

Bonus video: