Studentski radio Krš: Napad na novinare ima konstantan trend rasta

"Kao rezultat već imamo gomilu nezainteresovanih i demotivisanih studenata novinarstva (a i svršenih). Šta tek očekivati od onih budućih koji se odluče za ovaj poziv? Potraga za istinom je kolektivna korist, ne pojedinačna a na nama kao društvu je da to cijenimo i stanemo u odbranu onih koji se bore za opšte interese"
145 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2018. 13:12h

Najoštrije osuđujemo kukavički napad na našu koleginicu Oliveru Lakić, kojoj želimo brz i lagan oporavak, saopšteno je iz Studentskog radija "Krš".

"Svjedoci smo toga da spisak napada na novinare ima konstantan trend rasta, ne ostaje nam ništa drugo nego da budemo zabrinuti za budućnost ove profesije. Novinari su bitna karika u lancu svake dražve, svakog sistema a slabljenje bilo koje karike dirketno utiče na društvo uopšte", kazali su iz KRŠ-a.

Oni smatraju da Olivera Lakić jeste objektivna žrtva ovog napada, ali šire gledano "društvo je to koje će snositi mnogo gore poslijedice".

"Kao rezultat već imamo gomilu nezainteresovanih i demotivisanih studenata novinarstva (a i svršenih). Šta tek očekivati od onih budućih koji se odluče za ovaj poziv? Potraga za istinom je kolektivna korist, ne pojedinačna a na nama kao društvu je da to cijenimo i stanemo u odbranu onih koji se bore za opšte interese", kazali su iz KRŠ-a.

Bonus video: