Ljubav ili biznis: Blerimova nevjesta hoće da se vrati

F.G. nema roditelje već staratelje na Kosovu koji su prijavili njen nestanak 5. avgusta. prošle godine u Đakovici
0 komentar(a)
gzim osmani, Foto: Savo Prelević
gzim osmani, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.01.2012. 13:43h

Četrnaestogodišnja F.G sa Kosova za koju se sumnja da je žrtva trafikinga kazala je dok je saslušavana od policajaca i radnika Centra za socijalni rad da ne misli da joj se dogodilo ništa loše i da bi voljela da se vrati porodici koja je za nju dala novac.

Riječ je o maloljetnici koja je od oktobra živjela sa devetnaestogodišnjim Blarimom Osmanijem na Vrelima ribničkim i za koju je, kako se sumnja, njen svekar Gzim Osmani paltio 900 eura, a još toliko trebalo je da isplati kada se snađe za novac.

"Ona bi željela da ostane kod porodice Osmani. Onaje takođe rekla da je niko od porodice Osmani nije maltretirao, kao i da je od njih bila primljena kao član porodice. Još nije u potpunosti utvrđen njen identitet", kazali su izvori "Vijesti" koji vode istragu o ovom slučaju.

Kupovina i prodaja romskih djevojčica kreće se, prema riječima potpredsjednice ženske RAE mreže „Prva“ Fane Delije, od 4.000 do 15.000 eura u zavisnosti od ljepote i seksualnog iskustva. Ona tvrdi da je to unosan posao za muške članove romskih porodica.

F.G. nema roditelje već staratelje na Kosovu koji su prijavili njen nestanak 5. avgusta prošle godine u Đakovici. Ona je sada u odgovarajućem programu zaštite koji je svojstven za žrtve trafikinga. Lokacija na kojoj se F.G. nalazi dok traje istraga drži se u tajnosti

"Blerim je voli"

Želja djevojčice F.G. da se vrati svom za sada nesuđenom mužu Blerimu Osmaniju, dok traje istraga vjerovatno neće biti uslišena. Djevojčica se sada nalazi u odgovarajućem programu zaštite koji je svojstven za slučajeve kad postoji sumnja daje neko žrtva trafikinga. Lokacija na kojoj se F.G. nalazi dok traje istraga drži se u tajnosti.

Porodici Osmani nije sve jedno da li će se njihova snaha vratiti. Blerimov otac Gzim Osmani (39) kaže da njegov sin "pomišlja na najgore ako mu se ne vrati F.G".

"Odveli su nam snahu iz čista mira. Blerim je neutješan i stalno plače. Mi znamo da je on voli, a isto tako znamo i da ona njega voli. Ovo što se dogodilo je sramota, naš običaj je da častimo za mladu", kazao je stariji Osmani.

Bonus video: