Radošević osvojio IBF titulu

Do nje je došao jednoglasnom pobjedom nakon 12 rundi borbe na Zlatiboru sa Njemcem Ronijem Gebelom. Rezultati 120:108, 119:109 i 120:109.
0 komentar(a)
Peđa Radošević, Foto: Zoran Đurić
Peđa Radošević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.01.2012. 10:23h

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Zlatibor - Nakon svjetske WBC titule do 23 godine i silver internacionalnog pojasa u istoj federaciji, Podgoričanin Predrag Radošević osvojio je sinoć treću profesionalnu titulu - internacionalnu IBF u srednjoj kategoriji. Do nje je jednoglasnom pobjedom došao nakon 12 rundi borbe na Zlatiboru sa Njemcem Ronijem Gebelom. Rezultati 120:108, 119:109 i 120:109.

Ono što razlikuje ovaj pojas je način borbe srednjaka iz Podgorice, koji je do 25. pobjede u isto toliko nastupa došao na nesvojstven način. Za razliku od prethodnih borbi, Radošević je ovoga puta bio taj koji diktira ritam, drži centar ringa, beskompromisno napada, dok je Njemac morao da se nada neopreznosti našeg asa i udarcima iz kontre. Već od samog starta, prepun samopouzdanja Radošević je silovito krenuo na rivala, demonstrirajući zavidnu tehniku, brzinu, ali i fantastičnu eskivažu.

"Nisam znao ni za praznike, Novu godinu niti za ikakav privatan život. Potpuno sam se posvetio osvajanju ove titule koju sam toliko želio. Za mene nije postojalo ništa bez ovaj meč i ova titula do koje sam došao uz bezbroj povreda, mnogo bola, krvavih sparinga, teškog rada... Presrećan sam što sam uspio, bio sam bolji i ni u jednom trenuku nijesam bio ugrožen, iako je Gebel uspio da me pogodi nekoliko puta. Sa druge strane, smatram da možda i ne bih dočekao posljednji gong da mi organizatori nijesu dodijelili prevelike rukavice. Nisam uspijevao da na pravi način stisnem pesnicu i pokažem Gebelu šta zaista mogu u ovom trenutku", kazao je Radošević nakon meča.

Sa druge strane, Njemac je u profesionalnom ringu doživio i četvrti poraz uz devet pobjeda, od kojih je čak sedam riješio nokautom. Radošević mu nije davao priliku da pokaže šta zaista može desnim krošeom. Bio je mnogo brži u razmjenama i čak toliko drzak da na uspješan napad Njemca, ne odstupi već krene u otvorenu razmjenu i prinudi ga na povlačenje.

Tako je pokazao da u potpunosti zaslužuje internacionalni pojas i pridružio se kolegama iz crnogorske profesionalne bokserske asocijacije, Nikoli Sjekloći i Dejanu Zlatičaninu, koji takođe imaju internacionalne pojaseve u vlasništvu, ali u WBC verziji.

Na Zlatiboru su održane i četiri uvodne borbe. Srbin Ivan Ribać slavio je pobjedu prekidom u 1. rundi nad Mađarem Atilom Dudašom, njegov zemljak Petar Živković je jednoglasno savladao Rumuna Roberta Kristeu, a na isti način je Mane Marčeta iz BiH porazio Mađara Gabora Farkaša.

U posljednjoj uvodnoj borbi, Milan Piperski je jednoglasno bio bolji od još jednog Mađara, Norberta Sekereša.

Bonus video: