DPS: Iniciraćemo izmjene propisa za strože sankcije napada na novinare

"Bezbjednost građana, a posebno novinara, prioritet je našeg društva, zato će Demokratska partija socijalista, u narednom periodu inicirati izmjene propisa kojima bi se strože sankcionisali fizički napadi na poslenike javne riječi"
2 komentar(a)
DPS logo, Foto: DPS
DPS logo, Foto: DPS
Ažurirano: 09.05.2018. 12:11h

DPS će inicirati izmjene propisa kojima bi se strože sankcionisali fizički napadi na "poslenike javne riječi", navodi se u saopštenju DPS u kojem su osudili napad na novinarku Vijesti, Oliveru Lakić.

"Oružani napad na novinara, ugrožavanje fizičkog integriteta i pokušaj zastrašivanja predstavljaju udar na osnovne vrijednosti društva i temelje demokratije", poručili su iz DPS-a.

Iz te partije su ohrabrili napore nadležnih organa da brzom i efikasnom istragom otkriju počinioce ovog napada, njihove motive i nalogodavce, ali i osudili "pokušaj tendenciozne politizacije ovog i sličnih slučajeva", koji kako kažu, ne doprinosi radu istražnih organa i "predstavlja banalno politikanstvo".

"Bezbjednost građana, a posebno novinara, prioritet je našeg društva, zato će Demokratska partija socijalista, u narednom periodu inicirati izmjene propisa kojima bi se strože sankcionisali fizički napadi na poslenike javne riječi", saopšteno je iz DPS-a.

Dodaju da svaki kriminalac koji se usudi da fizički nasrne na novinara, mora biti nastrože kanžnjen.

"Profesionalno i slobodno novinarstvo, kao i pravo građana da budu objektivno informisani, temeljne su vrijednosti jednog demokratskog duštva koje ćemo, kao partija koja čini stub izvršne vlasti, beskompromisno braniti", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: