Radnička partija osudila napad na Oliveru Lakić: Kriminal je jači od države

Da je bilo volje da se spriječi i ovaj i svi ostali napadi na novinare, ovo se ne bi dogodilo, poručuju iz Radničke
51 pregleda 0 komentar(a)
Radnička partija, Janko Vučinić, Logo partije, Foto: Svetlana Mandić
Radnička partija, Janko Vučinić, Logo partije, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 09.05.2018. 11:55h

Radnička partija je osudila "brutalni i kukavički napad i pokušaj ubistva novinarke Olivere Lakić" i navela da napad na nju pokazuje da je kriminal jači od države, navodi se u saopštenju te partije.

"Ovaj bezumni čin pokazuje da smo kao društvo dohvatili samo dno i da je ugrožena bezbjednost svih nas, pogotovo novinara, koji su kao Olivera Lakić, pisali o crnogorskoj realnosti koja se sastoji od pljačke, šverca i svih ostalih činova kriminala, a što su glavne odlike režima i onih koje vode državu Crnu Goru, predsjednika i premijera", poručeno je iz Radničke partije.

Ovo, kako tvrde, takođe pokazuje da je kriminal jači od države, da su državne institucije poražene i "što je najgore, pokazuje da su oni koji vode državu i kriminalci u sprezi", te da se ne zna ko je od njih sa koje strane zakona.

Da je bilo volje da se spriječi i ovaj i svi ostali napadi na novinare, ovo se ne bi dogodilo, poručuju iz Radničke i dodaju da upravo oni koji su trebali da otkriju i spriječe sve napade na novinare, ovakve zločine podstiču svojim činjenjem, odnosno nečinjenjem.

"Radnička partija stoji uz sve one koji ne žele ovakvu Crnu Goru i poziva da svi zajedno ustanemo protiv ovakvog dešavanja i krenemo u zajedničku borbu za jednu novu, bolju i slobodniju Crnu Goru, da nikada više ne dozvolimo da se ovakvi slučajevi dešavaju, kao i svi prethodni u kojima su stradali svi oni koji su se borili za istinu i slobodno, demokratski uređeno crnogorsko društvo", zaključuje se u saopštenju Radničke partije.

Bonus video: