Srebrna medalja za Filipa Radovića

Naš sportista, vodio je u setovima sa 1:0 i 2:1. Kod rezultata 2:2 u setovima, Filip je imao prednost od 7:3 i 9:8 koju nije uspio da valorizuje i tako osvoji najjači turnir u Evropi za mlađe kategorije
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2012. 16:17h

Mladi stonoteniser sa Cetinja Filip Radović, nastavlja da osvaja medalje i niže uspjehe. On je proteklog vikenda, u izuzetno jakoj konkurenciji od 68 takmičara, kod mlađih kadeta, osvojio srebrnu medalju na turniru u Mađarskoj.

Filip je do finalnog nastupa savladao pet takmičara, a u posljednjem meču, izgubio je od Italijana Danijela Pinta.

Naš sportista, vodio je u setovima sa 1:0 i 2:1. Kod rezultata 2:2 u setovima, Filip je imao prednost od 7:3 i 9:8 koju nije uspio da valorizuje i tako osvoji najjači turnir u Evropi za mlađe kategorije.

Treba ipak napomenuti, da je Filipu ovo prva sezona u konkurenciji do 13 godina, i da se sa 11 godina ravnopravno nosio sa najboljim trinajestogodišnjakom turnira Daniele Pintom.

Inače Filip je bio samo dio naše stonoteniske reprezentacije mlađih i najmlađih kadeta, koja je učestvovala na ekipnom i pojedinačnom OPEN turniru.

Našu reprezentaciju, pored Filipa, predstavljao je još jedan član STK „Lovćen“ sa Cetinja, Nikša Vujanović, kao i član STK „Budim iz Berana, Alan Jašarović.

Na turniru je učestvovalo 56 ekipa iz 22 zemlje Evrope. Naša reprezentacija u ekipnom dijelu se plasirala među 16 najboljih.

U pojedinačnoj konkurenciji (48 takmičara) kod najmlađih kadeta, Nikša Vujanović plasirao se među 16 najboljih, dok Alan Jašarović nije uspio da se plasira u glavni žrijeb turnira, ali je u utješnoj grupi ostvario dobar rezultat, gdje se plasirao među 8 najboljih.

Bonus video: