Bucke digle glas protiv premršavih modela

Magazin posvećen ženama s oblinama "Plus Size Magazine" posvetio je izdanje navodima kako su modeli koji se redovito pojavljuju na pistama anoreksični
298 pregleda 0 komentar(a)
bucke, debele manekenke, Foto: Dailymail.co.uk
bucke, debele manekenke, Foto: Dailymail.co.uk
Ažurirano: 12.01.2012. 15:38h

Većina manekenki je na granici anoreksije.

Slika tijela koje dominira u svijetu mode je prilično iskrivljena od stvarnosti.

"Obične žene trebale bi se opustiti. Nema smilsa da se sve žene koje ne nose broj 36 stide i kriju svoja tijela. Ovo je naš način da ih ohrabrimo", rekla je Madeline Figueroa-Jones, jedna od urednica magazina posvećenog punijim damama, uz objašnjenje da ne mogu svi biti mršavi i da prvenstveno misle na svoje zdravlje, piše Dejli Mejl.

Magazin posvećen ženama s oblinama "Plus Size Magazine" posvetio je izdanje navodima kako su modeli koji se redovito pojavljuju na pistama anoreksični.

Tvrdnju su potkrijepili nizom fotografija koje prikazuju XL ljepotice sa željom da dizajneri i proizvođači odjeće razmisle o veličinama koje nude na tržištu i da prestanu u svojim kampanjama da koriste premršave modele.

Editorijal "Plus Model Magazinea" na osam stranica iznosi uznemirujuću statistiku vezanu za modeling.

Glavni adut izdanja je fotografija na kojoj zajedno poziraju dva modela, djevojka koja je opisana kao premršava i plus size model, 28 godina stara Katya Zharkova.

Pouka ove foto priče je demonstracija razlika između dvije žene.

Bonus video: