Portreti diva za sklonište u PUB-u Montevideo

Izložbu su otvorili Adela Zejnilović, asistent na fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, Mira Saveljić, aktivistkinja Sigurne ženske kuće i Vladan Bošković, autor portreta
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2012. 14:35h

U okviru humanitarne akcije „Jedna sigurna godina za Sigurnu žensku kuću" otvorena je prva samostalna izložba slika mladog crnogorskog umjetnika Vladana Boškovića, pod nazivom „Zvijezde Holivuda u Montevideu", 11. januara 2012. godine, u 20 časova u PUB-u Montevideo.

Na Izložbi, koja će trajati do 18. januara 2012, predstavljeni su portreti sedam poznatih dama: Hali Beri, Sofija Loren, Brižit Bardo, Meril Strip, Anđelina Džoli, Elizabet Tejlor i Penelopa Kruz.

Izložbu su otvorili Adela Zejnilović, asistent na fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, Mira Saveljić, aktivistkinja Sigurne ženske kuće i Vladan Bošković, autor portreta.

Akciju za prikupljanje novca pod nazivom „Jedna sigurna godina za Sigurnu žensku kuću" je pokrenula Marketing agencija INCOGNITO u saradnji sa umjetnikom Vladanom Boškovićem, PUB-om Montevideo, portalom “Žena sam ja” i Sigurnom ženskom kućom.

Prikupljeni novac će biti iskorišten za plaćanje zakupa prostora u kome se nalazi sklonište za žrtve porodičnog nasilja.

Vladan Bošković je rođen 11.01.1989. godine u Podgorici Tokom šesnaestogodišnjeg školovanja i usavršavanja u umjetnosti savladava gotovo sve tehnike: crtež, sliku, skulpturu u raznim materijalima (glina, drvo, kamen, metal...). Trenutno je student Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju.

Bonus video: