Osumnjičeni za "uličnu prodaju" droge uhapšen sa 100 grama heroina

Policajci su zaustavili V.J. (21) u Ulici 27. marta u naselju Zabjelo i pretesom kod njega, u džepu od jakne, pronašli veći zamotuljak
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2012. 15:20h

Podgorička policija 9. januara presjekla je lanac prodaje i stavljanja u promet heroina i uhapsila V.J. (21) i zaplijenili 100 grama te opojne droge.

Kako je saopšteno iz policije V.J. rođen u Cetinju, nastanjen u Podgorici, uhapšen je zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Naime, službenici Ekspoziture za borbu protiv droge i krijumčarenja raspolagali su operativnim podacima da se V.J., u dužem periodu, bavi nabavkom i stavljanjem u promet većih količina opojne droge heroin. Postupajući po navedenim podacima, kao i saznanjima da će 9. januara u iznajmljenom stanu u naselju Zabjelo, pripremati drogu za dalju prodaju, policijski službenici su preduzeli mjere i radnje radi provjere tih saznanja i sprječavanja krijumčarenja i prodaje heroina", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da su policajci istog dana, zaustavili V.J. u Ulici 27. marta u naselju Zabjelo i pretesom kod njega, u džepu od jakne, pronašli veći zamotuljak sa oko 100 grama heroina.

"V.J. se u dužem periodu bavio nabavkom i stavljanjem u promet heroina tako što je drogu nabavljao, u količinama od 100 grama pa naviše, a zatim je mjerio i prepakivao i potom stavljao u tzv. ulični promet na području Podgorice. Sumnja se da je V.J. takođe imao namjeru da heroin, koji je kod njega nađen prilikom pretresa, stavi u promet, na što ukazuje i količina droge koja je tom prilikom od njega oduzeta", navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni V.J. je, uz krivičnu prijavu, predat Višem državnom tužiocu u Podgorici.

Bonus video: