Vrela ribnička: Sinu kupio mladu sa Kosova za 900 eura

Policija sumnja da je maloljetnicu, u oktobru 2011. izvjesni H.G. iz Đakovice, doveo sa sobom u Rožaje, gdje ju je pod lažnim imenom, predstavljući je kao mlađu sestru predao G.O. (39)
282 pregleda 0 komentar(a)
Kamp Vrela ribnička, Foto: Arhiva Vijesti
Kamp Vrela ribnička, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 11.01.2012. 14:44h

Podgorićka policija podnijeli je krivičnu prijavu protiv raseljenog lica sa Kosova B.O. (19) iz Kline, nastanjenog u naselju Vrela ribnička, zbog sumnje, da je izvršio krivično djelo vanbračna zajednica sa maloljetnikom.

"Službenici Filijale za suzbijanje maloljetničke delikvencije provjerama izvršenim u podgoričkom naselju Vrela ribnička, u kampu I, u jednoj od tamošnjih baraka, zatekli su maloljetno žensko lice iz Đakovice- Republika Kosovo, koje je sumnja se, živjelo u vanbračnoj zajednici sa B.O. Policija je, prikupila obavještenja od maloljetnice, od B.O., kao i od njegovog oca G.O", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija je, kako se navodi, sumnja, da je maloljetnicu, u oktobru 2011. izvjesni H.G. iz Đakovice, doveo sa sobom u Rožaje, gdje ju je pod lažnim imenom, predstavljući je kao mlađu sestru i govoreći da nema staratelja, kako se sumnja, predao G.O. (39), raseljenom licu sa Kosova, nastanjenom u naselju Vrela ribnička.

G.O. je navodno tada dao 900 eura, nakon čega je maloljetnicu doveo sa sobom u Podgoricu, namjeravajući, sumnja se, da je preda svom sinu B.O., navodno radi udaje.

B.O. je, sumnja se, od oktobra 2011. živio u vanbračnoj zajednici sa maloljetnicom.

"Policija je došla do saznanja da su staratelji maloljetnice prijavili njen nestanak 05. avgusta 2011. u Đakovici.Policija je u saradnji sa radnicima Centra za socijalni rad u Podgorici, inicirala obavljanje kompletnog ljekarskog pregleda maloljetnice, nakon čega je do njenog povratka u Republiku Kosovo, maloljetnici obezbjeđen adekvatan smještaj", navodi se u saopštenju.

Policija je uz krivičnu prijavu, predala B.O., nadležnom tužiocu, na dalje postupanje.

Bonus video: