Ona je zarobljena u tijelu djevojčice od 12 godina

Nikad ona bila u pubertetu ili joj je potreban grudnjak: žena od 25 godina zarobljena u tijelu dvanaestogodišnjakinje konačno je javno potražila pomoć stručnjaka...
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2012. 11:08h

Kejt Kvin ima 25 godina, a zarobljena je u tijelu 12-godišnjakinje, apeluje na ljekare da joj pomognu da pronađe lijek za ovo rijetko stanje. Vjeruje se da je ona jedina žena u Irskoj koja pati od kaudalnog regresivni sindrom (CRS).

Rijedak poremećaj, koji je otkrila da ima prije dvije godine, znači da ona nikad nije prošla pubertet, imala redovne menstruacije ili morala da kupi grudnjak. To, takođe, znači da donji dio kičme još nije razvijen adekvatno pa je prestala da raste kad je dostigla 144 centimetra.

Gospođica Kvin, koja kaže da je provela rane dvadesete "krijući se i živeći u limbu", apelovala je na eksperte da pronađu lijek. Ona vjeruje da neće biti u mogućnosti da pronađe ljubav, osim ako ne postane "prava" žena, kazala je za irski Independent.

Ljekari kažu da to što ona nije prošla kroz pubertet je samo sporedni efekat njenog stanja, ali ne mogu da objasne zašto se to desilo. Prema njihovom mišljenju, to što njeni hormoni ne rade kako treba nije normalno povezano sa CRS-om. Kejt je počela da dobija injekcije hormona pre sedam godina u pokušaju da podstakne tijelo da uđe u pubertet - ali bez uspjeha.

- Što duže traje, to se gore osjećate. sa 12 i 14 mislite da može nešto da se promijeni ali sada, u 25-toj, počnete da mislite da je suviše kasno - ispričala je novinarima.

CRS: Šta je to?

Kaudalni regresivni sindrom je rijedak poremećaj, kada se niži delovi kičme ne razviju pravilno. Javlja se jednom na svakih 25.000 rođenih u svijetu. Stanje može da dovede do zdravstvenih problema uključujući i djelimično odsustvo regiona repne kosti do velikih deformacija karlice i kičme. U težim slučajevima javlja se paraliza ili osoba pati od inkontinencije. Jedno vrijeme se mislilo da sindrom može biti u vezi sa nedostacima u ishrani, posebno folne kiseline.

Bonus video: