MSS: Država nije u stanju da zaštiti novinare i spriječi napade

Iz MSS poručuju da naše društvo neće moći da nareduje ni da se razvija dok god se novinari mogu nekažnjeno napadati te da veliki broj nerasvijetljenih slučajeva i traljave istrage koje se vode tim povodom dovode do sve češćg ugrožavanja života novinara
0 komentar(a)
Olivera Lakić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Olivera Lakić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.05.2018. 09:45h

Medijski savjet za samoregulaciju najoštrije osudio je napad na novinarku Oliveru Lakić. Oni su u saopštenju naveli da postaje očigledno da društvo i država nisu u stanju da zaštite novinare i spriječe napade na njih.

Podsjetili su da je Lakić meta višegodišnjih napada i prijetnji te da je sinoćnje pucanje u nju samo jedan u nizu napada.

"Poslije serije napada koji se dešavaju poslednjih godina na medije i novinare postaje očigledno da mi kao društvo i kao država nismo u stanju da zaštitimo novinare i da spriječimo napade na njih", poručili su iz Medijskog savjeta za samoregulaciju.

Poručuju da naše društvo neće moći da napreduje ni da se razvija dok god se novinari mogu nekažnjeno napadati te da veliki broj nerasvijetljenih slučajeva i traljave istrage koje se vode tim povodom dovode do sve češćeg ugrožavanja života novinara.

"Napadi na novinare u Crnoj Gori neće stati sve dok odgovorni u ovoj državi ne shvate da su sinoćnji pucnji u Oliveru Lakić pucnji u sve nas", zaključeno je u saopštenju te organizacije.

Bonus video: