Vatra progutala i ukradeni "pasat"

“Pasat” poptuno uništen na skladištu oduzetih automobila na Ćemovskom polju u avgustu prošle godine
147 pregleda 0 komentar(a)
požar Zetatrans, Foto: Zoran Đurić
požar Zetatrans, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.01.2012. 11:06h

Ukradeni „folksvagen pasat“ TDI, koji je godinama koristila policija i državni tužilac Crne Gore, a zatim je preko „Rokšpeda“ prodat Miloradu Đurišiću i kasnije mu oduzet po beogradskoj Interpolovoj potjernici, izgorio je u požaru na skladištu oduzetih automobila na Ćemovskom polju, koji je izbio u avgustu prošle godine.

„Uprava policije je 2010. godine, od Marine Ivanović privremeno oduzela vozilo „folksvagen pasat“ TDI i parkirala ga na lokalitetu za skladištenje oduzetih vozila na Ćemovskom polju u Podgorici. Automobil je, u požaru koji se dogodio u avgustu 2011. godine u potpunosti izgorio“, odgovoreno je iz Uprave na pitanje „Vijesti“ gdje se sada nalazi sporno vozilo i da li ga neko koristi.

Sporni automobil je prije deset godina ukraden Budimiru Martinoviću iz Beograda, i na za sada nepoznat način završio u voznom parku MUP-a, da bi zatim bio dat na korišćenje državnom tužiocu Crne Gore.

„Rokšped“ je pasat kupio od Vrhovnog suda na javnom nadmetanju i prodao Đurišiću u decembru 2007.

Nakon toga, policija je po potjernici iz Beograda oduzela automobil od Đurišićeve kćerke, Marine Ivanović u junu prije dvije godine. Ivanović vodi sudski spor za naknadu štete u podgoričkom Osnovnom sudu protiv MUP-a, Uprave policije i Rokšpeda, zbog prodaje ukradenog pasata.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: