Stvaraju boksere s odličnom tehnikom

"Na 17 turnira na kojima smo učestvovali osvojili smo 19 zlatnih i osam srebrnih medalja", kaže Hiseni za “Vijesti”.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2012. 20:50h

Kraj kalendarske godine, u svim društvenim sferama, period je svođenja rezultata, pa tako i u BK Herceg Novi, jedinom bokserskom klubu u tom gradu. A godina za nama, po riječima trenera i uopšte prvog čovjek BK Herceg Novi Fehmija Hisenija, bila je i više nego uspješna:

"Na 17 turnira na kojima smo učestvovali osvojili smo 19 zlatnih i osam srebrnih medalja. Za takve rezultate je sigurno najzaslužniji 17-godišnji Armin Prašović, koji je uzeo zlato na turniru Olimpijskih nada u Mostaru, gdje je, kao i na turnirima u Sarajevu, Splitu, Novom Sadu, Zagrebu, svoje borbe završavao na najatraktivniji način – nokautima", kaže Hiseni za “Vijesti”.

Osnivač hercegnovskog boks kluba, ističe da je njegov pulen imao zapažen nastup i na Evropskom prvenstvu u Dablin.

"U Irskoj nismo imali sreće, jer je poslije odlične borbe i pobjede u prvom kolu, u drugom kolu žrijebom odlučeno da protivnik Prašoviću bude aktuelni prvak Evrope, Rus Ivan Verjasov. Naš mladi bokser elimisan je od jednog od trenutno najboljih svjetskih amaterskih boksera do 91 kilograma. Međutim, veoma važno je da je i u tom meču Prašović odlično radio i da je sasvim jasno da je pred njim jako dobra bokserska budućnost", konstatuje Hiseni.

Takva konstatacija stručnjaka koji je stvorio boksere poput Čurovića, Vidakovića, Boškovića, i za koga kažu da stvara boksere sa odličnom tehnikom, sigurno mnogo znači. A za Hisenija mnogo znači što u svom klubu opet ima nekoliko momaka koji posjeduju veliki potencijal.

"Pored Prašovića, ove godine je odlični radio i Dragan Vujičić, a tu su još i Aleksandar Brajković, Aleksandar Bušković, Stojan Marković, Nikola Pejović i Nebojša Đedović. U svakom slučaju, svi oni će uskoro imati prilike da sav svoj talenat i znanje pokažu na našem turniru “Zlatna Mimoza”. Sigurno da je za ove mladiće poseban izazov nastup u domaćem ringu, pred svojom publikom, a pogotovo kada se zna da je “Zlatna Mimoza” dostigla rang jednog od najznačajnijih turnira u regionu.

Prošle godine smo imali boksere iz osam država, a ove godine na devetoj “Mimozi” očekujemo još više takmičara, jer se naš turnir svrstava u nivo sa Beogradskim pobjednikom i Zlatnom rukavicom", kaže stručnjak koji je dugo radio u SR Njemačkoj, a svojevremeneo je bio i trener reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Bonus video: