VREMEPLOV: Izbjeglice sa Kosova stižu u Crnu Goru

“Do sada smo uspjeli da zbrinemo sve izbjegle sa Kosova koji su se obratili za pomoć. Postoji, međutim, procjena da ih u CG ima još najmanje toliko, koji se, iz nama nepoznatih razloga, još nijesu prijavili"
155 pregleda 0 komentar(a)
izbjeglice, Foto: Shutterstock
izbjeglice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.05.2018. 08:11h

U CG je do sada evidentirano oko 2.600 lica izbjeglih sa teritorije Kosova. Prema izvještaju Komesarijata za raseljena lica, najviše ih ima u Plavu 801, potom u Rožajama 673, Ulcinju oko 600, Podgorici 400, Nikšiću 100, Danilovgradu 28 i Bijelom Polju 25 lica. Iz Komesarijata navode da se oko 10 odsto porodica nalazi u njihovim kolektivnim centrima, a 90 procenata izbjeglica živi kod rođaka ili u sopstvenom smještaju.

“Do sada smo uspjeli da zbrinemo sve izbjegle sa Kosova koji su se obratili za pomoć. Postoji, međutim, procjena da ih u CG ima još najmanje toliko, koji se, iz nama nepoznatih razloga, još nijesu prijavili. Među pristiglim porodicama najviše je Albanaca, zatim Muslimana, Roma, a najmanje Crnogoraca i Srba. Starosna struktura je različita i najviše je djece, žena i staraca”, kazali su u Komesarijatu.

Bonus video: