Perunović: Ispunjen san

"U 2011. godini ostvarila sam najbolje rezultate, ispunila sam svoj san i obezbijedila nastup na OI. Nadam se da će rezultati i u 2012. godini biti još bolji", kazala je Perunović.
0 komentar(a)
Slađana Perunović, Foto: Luka Zeković
Slađana Perunović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.01.2012. 17:55h

Crnogorska atletičarka Slađana Perunović kazala je da obezbijeđenim nastupom na Olimpijskim igrama u Londonu ispunila svoj san.

Perunović je na Podgoričkom maratonu istrčala B normu za Olimpijske igre u Londonu u toj disciplini sa rezultatom dva sata, 41 minut i dvije sekunde.

Seniorska je prvakinja Balkana u maratonu u Skoplju, a osvojila je dvije zlatne medalje na Igrama malih zemalja Evrope na pet i deset hiljada metara. Bila je prva na tri, a druga na pet hiljada metara na ekipnom prvenstvu Evrope – treća liga na Islandu.

Perunović je naglasila da je ponosna na rezultate u 2011. godini, navodeći da iza njih stoji veliki rad i odricanje.

"Godina za pamćenje, najbolja u karijeri. Bilo je dobrih rezultata, a kruna je došla na Podgoričkom maratonu. U 2011. godini ostvarila sam najbolje rezultate, ispunila sam svoj san i obezbijedila nastup na OI. Nadam se da će rezultati i u 2012. godini biti još bolji", kazala je Perunović agenciji Mina.

Ona je naglasila da je ponosna i što je četvrti put uzastopno najbolja seniorka u izboru Atletskog saveza.

“Očekuje me naporna godina, puno takmičenja i nadam se dobrih rezultata. Očekuje me prvo Beli kros u Beogradu, pa prvenstvo Balkana u krosu. Nadam se da ću ostvarivati dobre rezultate i dobro proći", kazala je Perunović.

On je istakla da joj je cilj da u narednoj godini popravi crnogorski rekord u maratonu.

"Popravila sam ga na Podgoričkom maratonu za 12 minuta, a sada bi bila zadovoljana da istvarim vrijeme koje će biti bolje makar za dvije sekunde. To bi bio moj uspjeh, ali i Crne Gore", rekla je Perunović.

Bonus video: