Crna Gora na Igrama mladih u Inzbruku

Jedini predstavnik Crne Gore biće alpska skijašica Milena Radojičić, koja će se nadmetati u slalomu i veleslalomu
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2012. 14:57h

Inzbruk će od 13. do 22 januara da bude domaćin prvih zimskih Olimpijskih igara mladih, na kojima će da nastupi i Crna Gora, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Jedini predstavnik Crne Gore biće alpska skijašica Milena Radojičić, koja će se nadmetati u slalomu i veleslalomu.

U crnogorskoj delegaciji su još trener Marina Kosić i Predrag Marsenić iz COK-a, koji će biti šef misije.

Na prvim zimskim Olimpijskim igrama mladih u Insbruku 1059 sportista, uzrasta od 14 do 18 godina, takmičiće se u sedam olimpijskih sportova – skijanju, klizanju, hokeju na ledu, bobu, sankanju, biatlonu i karlingu, koji će biti na programu Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014.

Organizator je najavio da će se u Insbruku, kao i na prvim Olimpijskim igrama mladih u Singapuru, u pojedinim disciplinama, sportisti takmičiti u mješovitim timovima, kao i u timovima formiranim od predstavnika više zemalja.

Navodi se da će kroz niz interaktivnih radionica učesnici imati prilike da saznaju više o olimpijskim vrednostima, fer-pleju, borbi protiv dopinga i diskriminacije, važnosti bavljenja sportom i zdravom načinu života.

Saopšteno je da će konceptom paralelnih programa, sporta i kulture i obrazovanja Međunarodni olimpijski komitet nastojati da mladim ljudima približi olimpijske vrijednosti i doprinese ličnom i sportskom razvoju učesnika Igara.

Među promoterima i ambasadorima prvih zimskih Olimpijskih igara mladih u Insbruku našli su se i alpska skijašica Lindzi Von, klizačica Juna Kim i skijaš Benjamin Rajh.

Bonus video: