Božićni incident na Cetinju: Gazivoda otišao prije pucnjave

On je potvrdio da je imao kraći verbalni sukob sa Čavorem u klubu „Kristal najt“ više od sat vremena prije nego se dogodila pucnjava
573 pregleda 0 komentar(a)
cristal, Foto: Screenshot: TV Vijesti
cristal, Foto: Screenshot: TV Vijesti
Ažurirano: 10.01.2012. 09:18h

Luka Gazivoda (23) saslušan je juče u policiji kao građanin zbog pucnjave koja se dogodila u Božićnoj noći ispred kafea „Kristal najt“ koji se nalazi u hotelu „Grand“ na Cetinju.

Kako „Vijesti“ nezvanično saznaju, Gazivoda nije znao da kaže zašto je Dragan Pejović (27) pucao na direktora Poreske uprave Dejana Marinovića (47) i bivšeg fudbalera Božidara Čavora (51).

On je potvrdio da je imao kraći verbalni sukob sa Čavorem u klubu „Kristal najt“ više od sat vremena prije nego se dogodila pucnjava, kao što su „Vijestima“ ranije kazali očevici.

Razlog zbog kog su se zakačili Gazivoda i više nego duplo stariji Čavor bila je gužva u klubu. Oni su se, kako je policiji rekao Gazivoda, „zakačili u prolazu“, nakon čega je izbio kraći verbalni sukob, koji nije prerastao u ništa ozbiljnije. Gazivoda je policajcima rekao da je iz kluba izašao prije nego što se dogodila pucnjava na ulici.

Čavor: Nisam bio sa Barovićem

Čavor koji se oporavlja u Kliničkom centru na odjeljenju ortopedije kazao je medijima da u kritičnoj noći nije izašao sa poznatim biznismenom Veskom Barovićem.

„Netačne su informacije da je Barović bio u mom društvu. Vidio sam ga u lokalu, pozdravili smo se ali je svako proveo veče za svojim stolom“, istakao je Čavor. On je rekao i da je incident sa Pejovićem slučajan, i da se završio pucnjavom zbog „veće količine alkohola u krvi“.

Pucnjava u kojoj su povrijeđeni Marinović i Čavor dogodila se oko 2.30 časova u noći između 6. i 7. januara ispred kluba “Kristal najt”. Prema saopštenju iz Uprave policije direktor Poreske uprave Marinović bio je slučajno pogođen u nogu.

Marinović kom je u pucnjavi od metka slomljena kost, nije želio da medijima komentariše pucnjavu, kazao je da to „pripada prošlosti“.

Iz policije su “Vijestima” nezvanično prije tri dana kazali da je Čavor razgovarao sa nepoznatom osobom ispred lokala kada mu je prišao Pejović repetirao pištolj i pucao mu u nogu. Pejović koji se sada nalazi u zatvoru u Spužu branio se ćutanjem, i nije želio da kaže razlog zbog kojeg je pucao iz pištolje na Marinovića i Čavora.

Bonus video: